Οι “G8”

Κανένα σχόλιο

Θα μπορούσε να είναι τύπος… όπλου! Δηλαδή τύπος ταχυβόλου ή πολυβόλου. Πώς λέμε ΑΚ – 47 ή με το κοινό του όνομα «Καλάσνικοφ», από το όνομα του Ρώσου ανώτερου αξιωματικού που το εμπνεύσθηκε και το κατασκεύασε. Όμως δεν πρόκειται για όπλο. Παρά το ότι οι συνέπειές του είναι… καταστρεπτικότερες απ’ όλα τα όπλα μαζί που έχει κατασκευάσει η ανθρώπινη (διαβολική) διάνοια, από τότε που ο πρωτόγονος σκότωνε του βίσωνες με ακόντια ή ρόπαλα, μέχρι τις υπερσύγχρονες «έξυπνες» βόμβες των Αμερικάνων που … «ψάχνουν» τα θύματα!

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

"Sponsored links"

G8 “G8” είναι το αρτικόλεξο που πιθανότατα εννοεί «Κυβερνήσεις των 8». Που είναι ένα κλαμπ ηγετών οι οποίοι έχουν ως μοναδικό κοινό γνώρισμα τον… πλούτο! Δηλαδή το ΑΕΠ κάθε μιας από τις οκτώ αυτές χώρες πρέπει να υπερβαίνει κάποιο όριο, προκειμένου να γίνει η κάθε μια απ’ αυτές μέλος του κλαμπ. Οι οκτώ αυτές χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ιταλία και η Ρωσία (η οποία μπήκε τελευταία και αφού «κάμφθηκαν» οι αντιρρήσεις των Αμερικάνων, οι οποίοι θεωρούν το “G8” περίπου ως …τσιφλίκι τους!)

Οι σύνοδοι αυτού του άτυπου διεθνούς… υπερκυβερνητικού οργάνου, δεν είναι τακτές. Συνέρχεται όταν… «καπνίσει» του Αμερικανού προέδρου ή θέλει να προωθήσει κάποιο ζωτικό συμφέρον της η υπερατλαντική υπερδύναμη. Περιττό να τονισθεί ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν οικονομικά ή γεωπολιτικά συμφέροντα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Άλλη περισσότερα (όπως είναι οι ΗΠΑ) και άλλη λιγότερα (όπως είναι η Ιταλία, που μάλλον κοσμητικά συμμετέχει και μάλλον για να ικανοποιείται η… μεγαλομανία των Ιταλών).

Τα προσχήματα για τα οποία γίνεται κάθε φορά η σύνοδος του “G8” ποικίλουν: Άλλοτε είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος, την οποία οι ίδιες οι πλούσιες βιομηχανικές χώρες της γης προκαλούν, με τα καυσαέρια που εκπέμπουν (με επικεφαλής τις ΗΠΑ, των οποίων η σημερινή Κυβέρνηση του Μπους με περισσό θράσος αρνείται να συμμορφωθεί με διεθνείς συνθήκες περιορισμού των εκπεμπομένων ρύπων).

Άλλη φορά το… πρόσχημα είναι η γνωστή επισιτιστική κρίση που μαστίζει τις φτωχειές χώρες, που κι αυτή την προκάλεσε η… εμπλοκή των κερδοσκόπων στην τιμή των τροφίμων. Μια άλλη φορά (καλή ώρα όπως τώρα) είναι η έκρηξη της τιμής του πετρελαίου, την οποία προκάλεσαν οι ακόρεστες κολοσσιαίες αμερικάνικες πετρελαιοεταιρείες (όπως αυτή που ανήκει στον… Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τσένι!…), σε συνεργασία με τις βρετανικές πετρελαιοεταιρείες (η Βρετανία παράγει πολύ πετρέλαιο στη Βόρεια Θάλασσα) και υπό τα ειλικρινή… μειδιάματα των Ρώσων, που κι αυτοί ωφελούνται… τα μάλα!… Μια κάποια άλλη φορά θα είναι τα μέτρα… «κατά της ακρίβειας» (ούτε η κυβέρνηση Καραμανλή να ‘ταν!…) ή η άρση του περιορισμού των εξαγωγών τροφίμων προς τις χώρες που οι λαοί τους λιμοκτονούν και που είναι υπερχρεωμένες στο διαβόητο ΔΝΤ ή άλλου!…

Τα ανακοινωθέντα μετά τις συνόδους του “G8” ξεχειλίζουν από «ειλικρινή» ανησυχία για την τραγική κατάσταση των φτωχών, είναι γεμάτα από «συγκινητικές προσπάθειες» των ισχυρών για να αμβλυνθεί η φτώχεια, η πείνα και η αδικία… Στην αλήθεια, το μόνο που προωθήθηκε είναι η ισχυροποίηση των συμφερόντων μερικών από τους “G8” (ή και… όλων εις βάρος των φουκαράδων!…)

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live