H υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο Χανίων απαντά: Και ο 87χρονος και ο 76χρονος πάσχουν από κορωνοϊό

Κανένα σχόλιο

Να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα από την όποια σύγχυση έχει δημιουργηθεί λόγω των αντικρουόμενων πληροφοριών προσπαθεί να δώσει η υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων κ. Αγγελική Δαμιανάκη.

Με ανάρτησή της αναφέρεται στα δύο περιστατικά που εισήλθαν τις τελευταίες ημέρες στην κλινική, ενός 87χρονου και ενός 76χρονου, τονίζοντας ότι και οι δύο περιπτώσεις είναι θετικές σε κορωνοϊό.

Ειδικά για την πρώτη περίπτωση, και επειδή το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό, τόνισε ότι το γεγονός ότι βγήκε αρνητικό δε σημαίνει ότι δεν είναι θετικό σε κορωνοϊό. Όπως εξήγησε, το πιο πιθανό σενάριο για το γεγονός ότι βγήκε αρνητικό είναι ότι το δείγμα που συλλέχθηκε δεν ήταν σωστό ή επειδή το ιικό φορτίο είναι χαμηλό.

"Sponsored links"

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο συμπολίτες μας νοσηλεύονται μεν στο νοσοκομείο Χανίων όμως βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε τρίτο τεστ ο 87χρονος του οποίου το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό.

Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά με ανάρτησή της στο facebook η υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων κ. Αγγελική Δαμιανάκη:

Αγαπητοί μου συμπολίτες καλησπέρα!!!

Μετά από πλήθος τηλεφωνημάτων που δέχθηκα για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιου που νοσηλεύουμε στην Covid κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων , αλλά και το πλήθος των ανακριβών δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάλαβα ότι υπάρχει σύγχυση.

Σαν υπεύθυνη της Covid κλινικής θα ήθελα να σας πω δυο λόγια:

Στην Covid κλινική του Γ.Νοσοκομειου Χανιων νοσηλευουμε 2 ηλικιωμένους έναν 87/χρόνο κ ένα 76/χρονο, με υποκείμενα νοσήματα που βρέθηκαν θετικοί για τον κορονοιο sars-cov2 με τη μέθοδο RT-PCR σε ρονοφαρυγγικό επίχρισμα. Κ οι δύο ασθενείς είχαν ένα κοινό σημείο: επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες την καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ , ο ένας σαν ασθενής κ ο δεύτερος συνόδευε την ασθενή σύζυγό του.

Οι επισκέψεις αυτές είχαν χρονική διαφορά μόνο μιας μέρας.

Ήδη οι επιτροπές δημόσιας υγείας ιχνηλατουν τις επαφές τους σε ΠΑΓΝΗ κ ΧΆΝΙΑ κ μέχρι στιγμής όλοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοιο.

Ένα δεύτερο δείγμα ρινοφαρυγγικου επιχρίσματος στον 87/χρόνο βρέθηκε αρνητικό για τον κορονοιο sars-cov2 κ πολλοί έσπευσαν να πουν ότι τελικά ο ασθενής δεν είχε τη νόσο. Έτσι προκλήθηκε σύγχυση.

"Sponsored links"

Θέλω να σας ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο ότι από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87/χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19 . Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19.

Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό,είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή.

Σε κάθε περίπτωση κ οι δύο ασθενείς παρακολουθούνται στενά με όλη την προσοχή που τους αρμόζει.

Θέλω να ξέρετε ότι ο ιός είναι εδώ κ τώρα με την άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί για την τήρησή των κανόνων υγιεινής.

Οι γιατροί της Covid κλινικής παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις κ είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί τη βοήθεια μας.

Ήδη από τις αρχές του Μάρτη έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά με συμπτωματολογία ύποπτη για λοίμωξη από Covid 19, αφιερώνοντας πολλές ώρες εργασίας μακριά από τα σπίτια κ τις ανάγκες των οικείων μας, αλλά είναι δική μας επιλογή κ είμαστε έτοιμοι!!!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις