LAFONISI S.O.S.: Ανακοίνωση – Κάλεσμα σε εκδήλωση

Κανένα σχόλιο

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονισίου και της ευρύτερης περιοχής ανακοινώνει πως η προγραμματισμένη για χθες εκδήλωση μεταφέρθηκε για την Παρασκευή λόγο τεχνικών ζητημάτων προκειμένου να συλλεχτούν σημαντικά στοιχεία, χρήσιμα για τον αγώνα μας.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ. Τμ. Δυτ. Κρήτης και ώρα 8 μ.μ καλούμε σε Συγκέντρωση, τους φορείς και κάθε ενεργό πολίτη ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις και τον αγώνα μας, προκειμένου να ανατρέψουμε την παράνομη απόφαση αδειδότησης λατομείου γύψου στην περιοχή όρμου Στομίου του Δήμου Ιναχωρίου. Και να απαιτήσουμε πλέον δυναμικά να υπογραφεί άμεσα ως έχει κατατεθεί το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου ΤΩΡΑ !.

Η Εκδήλωση πρόκειται να κάνει γνωστό στην Κοινωνία των Χανίων το γεγονός σωρείας παραπτωμάτων και παρανομιών της συγκεκριμένης αδειδότησης λατομείου γύψου στην περιοχή από τον διορισμένο υπό προθεσμία Γ.Γ. Περιφέριας Κρήτης.

"Sponsored links"

Που μαζί με την υπηρεσία της ΠΕΧΩ στην Περιφέρεια , καθυστερούν σκόπιμα την  υπογραφή του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου, προκειμένου να το «σαλαμοποιήσου» για να μπορέσουν έτσι να εξυπηρετήσουν ευκολότερα τα συμφέροντα εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή του Λαφονισιού, κι αυτό σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας και της σωστής αξιοποίηση του πανέμορφου αυτού τόπου .

Σωρεία παραπτωμάτων και μεθοδεύσεων ξεδιπλώνονται μπροστά μας από τις ενέργειες του Περιφερειάρχη και της Δ/νσης ΠΕΧΩ. Τα ασύστολα ψεύδη του .Γ. Γ. δεν ευσταθούν και δεν μπορούν να στηριχτούν σε κανέναν νόμο όπως αυτός επικαλείται.

Αρνείται ακόμα και τώρα όλες τις δημόσιες εκκλήσεις μας για την συμμετοχή του σε δημόσιο διάλογο, τόσο με την επιτροπή αγώνα και τους κατοίκους της περιοχής, με το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιναχωρίου, και τους φορείς του τόπου.

Και όλα αυτά .

Για την σκοπιμότητα παρεμπόδιση της ενεργοποίησης τους ΣΧΟΟΑΠ με την  μη υπογραφή του ως έχει.

Την καθυστέρηση ( κατ επέκταση ) υπογραφής της Ε.Π.Μ. για το Λαφονίσι.

Έως ως και την πρόσφατη κατάπτυστη υπογραφή για λατομείο γύψου στην περιοχή.

Που παρά την σύμφωνη αντίθεση των φορέων και των πολιτών του Νομού, φανερώνουν με σαφήνεια την μονομέρεια του «Περιφερειάρχη του Γύψου» φεύγοντας από την Κρήτη να αφήσει για ακόμα μία φορά την παράνομη  υπογραφή του στην καταστροφή.

Ποιες πιέσεις του ασκούν άραγε τα ιδιωτικά συμφέροντα και ποιες πολιτικές καλύψεις του δίνουν το δικαίωμα αυτό?

"Sponsored links"

Αυτά θα φανούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και με την προσπάθεια όλων μας, να μην περάσουν με κανένα τρόπο αυτές οι επιλογές του.

Φορείς και ενεργοί πολίτες θα δώσουμε άμεσα την πρέπουσα απάντηση για την ανατροπή της παράνομης απόφασης και της άμεσης θεσμοθέτησης του ΣΧΟΟΑΠ.

Αλλά και ένα μάθημα σε όλους όσους χρησιμοποιούν την οποιαδήποτε εξουσία τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολλών.

Ο αγώνας της κοινωνίας των πολιτών έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο ισχυρός από την πολιτική της διαπλοκής της ρεμούλας και την λαμογιάς. Που δυστυχώς σήμερα πληρώνουμε πολύ ακριβά σαν χώρα.

Ας είμαστε όλοι εκεί

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. .

Για την Συντονιστική Επ. Αγώνα

ΤΣΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live