Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Χανιωτών για συζήτηση πάνω στο θέμα “Μαρκοπούλου”

Κανένα σχόλιο

Η πρωτοβουλία Χανιωτών και η συνέλευση κατοίκων περιοχής στρατοπέδου Μαρκοπούλου καλούν τους πολίτες, τα κινήματα πόλης και τους φορείς των Χανίων σε συζήτηση με θέμα: Τελευταίες εξελίξεις για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, Προετοιμασία της 2ης γιορτής – διεκδίκησης έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Θα υπάρξει ενημέρωση από τον Dr Ε.Μ.Π. Ηλία Γιαννίρη, από το παρατηρητήριο ελεύθερων χώρων. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Απριλίου στις 20.00, στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. (Δ.Κ.)

Από την Πρωτοβουλία Χανιωτών εκδόθηκε χθες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Χανίων με απίστευτη αδιαλλαξία και εμμονή επιτέθηκε με δριμύτητα σε όλους όσους προσπάθησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσει δυναμικά σύσσωμη η πόλη μας ολόκληρο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για χώρους πρασίνου και σχολείου.

Αντιμετώπισε απαξιωτικά και ως εχθρούς του, τον Νομάρχη, τους βουλευτές, όλους τους φορείς της πόλης και τελικά όλους τους πολίτες των Χανίων, επιλέγοντας συνειδητά την πολιτική απομόνωση. Ο κατά τα άλλα νομοταγής Δήμαρχός μας, απαξίωσε τέλος και αυτόν τον ίδιο τον σχετικό νόμο, ο οποίος ρητά αναφέρει την αναγκαιότητα της συνεργασίας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμίδας και όλων των συναρμόδιων φορέων (παρ.6β, του άρθρου 72 του Ν. 3433/06, ΦΕΚ – 20 Α).Με τον τρόπο αυτό ανέλαβε ακέραια όλη την πολιτική ευθύνη για τα αποτελέσματα των ενεργειών του στην διεκδίκηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Και τώρα, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και την εξαίρεση των Χανίων από τους 29 Δήμους στους οποίους παραχωρούνται τα προς μετεγκατάσταση στρατόπεδα, ο κ. Δήμαρχος αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για το προσωπικό του «Βατερλό», έρχεται με περίσσιο θράσος και επιτίθεται σε όλη την χανιώτικη κοινωνία. Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της!!! Εμείς ως Χανιώτες πάντως δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε όχι μόνο τη λύπη, αλλά και το θυμό μας που τα θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής μας αντιμετωπίζονται από την Δημοτική Αρχή με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Καλούμε τέλος τον κ. Νομάρχη να θέσει το θέμα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο άτυπο όργανο του νομού που θα συγκληθεί το Σάββατο 19/4, πράγμα που εδώ και αρκετό καιρό έχει υποσχεθεί. Θα πρέπει όλοι τις κρίσιμες αυτές στιγμές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να μπορέσουν επιτέλους να υπηρετήσουν τους πολίτες τους οποίους έχουν καθήκον να εκπροσωπούν.Το ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για μας είναι η πρωτόγνωρη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σε πνεύμα σύμπνοιας και αγώνα των πολιτών από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς χώρους. Σε αυτούς τους ενεργούς πολίτες που αντιστέκονται ακόμα στον πολιτικό μεσαίωνα που επιχειρούν ορισμένοι να επιβάλλουν στην πόλη μας στηρίζουμε πλέον τις ελπίδες μας και τους καλούμε για άλλη μία φορά για να συζητήσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας, την Τετάρτη 16/4 και ώρα 8 μ.μ στην αίθουσα του ΤΕΕ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live