O Αγροτικός Σύλλογος Αρμένων για την επίσκεψη Παπανδρέου στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι,

Εν οψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κρήτη για να προπαγανδίσει την πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ στον αγροτικό τομέα , έχομε να πούμε τα εξής

Δεν πρόκειται να μας πει κάτι καινούργιο. Είναι γνωστή αυτή η πολιτική που ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους υπέρ των μεγαλοεπειχειρηματιών της αγροτικής οικονομίας .Και αν πει κάτι άλλο επιμέρους θα είναι σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση όπως δείχνει η γενικότερη πολιτική τους που φορτώνει τα βάρη της δικιάς τους καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα ,για την ανταγωνιστικότητα της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Εξ άλλου στην ΕΕ συνδιαμορφώνουν οι 27 την νέα ΚΑΠ 2013-2020 υπέρ των μεγαλοεπειχειρηματιών αγροτών και των μονοπωλίων. Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση πετάει 273000 φτωχούς αγροτοεργάτες εκτός επιδότησης με το Μητρώο Αγροτών, πρωτοπορώντας στην ΕΕ. Αυτό που ζητούσαν και οι ξεπουλημένες νόθες ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ και ΟΑΣ που η θητεία της τελευταίας έχει λήξει από την 25-2-10 και συνεχίζει να παριστάνει ακόμη την ηγεσία της ΟΑΣ. Και μάλιστα περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον πρωθυπουργό, και είναι ο μόνος που πανηγυρίζει προκαταβολικά για τα πιθανά χρυσά κουτάλια που θα φάνε πάλι οι μ-μ αγρότες . Παραπέρα η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο για τον ΕΛΓΑ που οδηγεί στην πλήρη ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίησή του . Αύξησε 67% τις εισφορές στον ΟΓΑ για την υγεία .Μέσα από τον Καλλικράτη καταργεί διάφορες Διευθύνσεις που έστω κουτσουρεμένα στήριζαν την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

"Sponsored links"

Το ξεκλήρισμα των μ-μ αγροτών θα συνεχίζεται  όσο εφαρμόζεται η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπέρ των μονοπωλίων. Ο μόνος δρόμος που μας απομένει στους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους είναι το αντιπάλαιμα αυτής της πολιτικής μέχρι την ανατροπή της και την εφαρμογή φιλοαγροτικής –φιλολαϊκής πολιτικής. Από κοινού με τους εργατοϋπάλληλους και τους μ-μ ΕΒΕ . Μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ μαζί με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΕΒΕ τη νεολαία με το ΜΑΣ τις γυναίκες  με τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ. Ολοι στις 15 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί στα Νεά Καταστήματα στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι πιο πάνω φορείς , την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας .

10-12-2010

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live