ΔΙΕΘΝΗ: Oι G8

Κανένα σχόλιο

«Το συμφέρον κατά την άποψίν μου είναι ν’ αποφασίσωμεν ότι το πρόβλημα ελύθη / και να το παραδώσωμεν στην λήθη» (Μπρέχτ).

Αυτό ακριβώς έκαμαν και οι τσέντλεμεν της G8 δηλ. των… ευημερούσων χωρών. Όμως δικαιούνται αυτή την προσαγόρευση; Οι ΗΠΑ – πρώτη μεταξύ των πρώτων – σιτίζει στα λαϊκά συσσίτια 25.000.000 πολιτών της. Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε αυτοκτονίες, και λόγω ανεργίας αλλά και λόγω κοινωνικών αδιεξόδων.

"Sponsored links"

Του Α. Χαρχαλάκη

G8 Η Ρωσσία είναι η χώρα με τα μεγάλα προβλήματα πορνείας – μαφιών – ναρκωτικών – αποσχιστικών κινημάτων. Η Γαλλία κάθεται πάνω στο ηφαίστειο των υποβαθμισμένων πόλεων και των προαστείων τους που εκρύγνηνται συχνά, για οικονομικούς – κοινωνικούς λόγους. Η Αγγλία είναι η χώρα των γκέϋ, των αμέτρητων γάμων ομοφύλων, των ειδεχθών εγκλημάτων και των περιθωριακών κοινωνικών ομάδων. Ο Καναδάς είναι η οικονομική ενδοχώρα της NAFTA (κάτι σαν την Ευρωπ. Ένωση) και η βιομηχανική του αφαίμαξη προς όφελος του ισχυρού γείτονα (ΗΠΑ) τον έχει φέρει σε πολλαπλή κρίση. Η Ιταλία είναι χώρα μεταναστών, που μεγάλο ποσοστό τους βρίσκεται από ετών στη Γερμανία. Εκτός αυτού, ο Νότος της είναι από τις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες ευρωπαϊκές περιοχές. Με μεγάλη φασιστική παράδοση και το Βατικανό να τη δυναστεύει.

Τέλος η Γερμανία, είναι οικονομικά χωρισμένη στα δύο, με την Ανατολική σε μόνιμη οικονομική κρίση. Με υψηλά ποσοστά ανεργίας και με μεταναστευτικά πλήθη, που μετά το πάλαι οικονομικό της θαύμα (χάρις σ’ αυτά) της είναι βάρος. Με κατακόρυφη άνοδο του ρατσισμού – φασισμού, συνεπώς… Αυτή με λίγα λόγια είναι η «ακτινοσκόπηση» των χωρών που απαρτίζουν αυτή την μαφία των 8. Άρα με τι… προσόντα, θέλουν να λύσουν τα παγκόσμια προβλήματα για μας «χωρίς εμάς»; Ας λύσουν πρώτα τα δικά τους!

Όσον αφορά τη διατροφική κρίση, πιστεύει κανείς πως έχουν την πρόθεση, έστω, να δαμάσουν την αγριότητα των αγορών; Αφού οι χορτάτοι δεν πιστεύουν τους νηστικούς… Εξ άλλου, την Ακρίβεια τα μονοπώλιά τους την παράγουν και διαχέεται εν συνεχεία στην περιφέρεια, δηλαδή στις χώρες που στερούνται την τεχνογνωσία και τα μέσα για παραγωγική επάρκεια. Να πιστέψει κανείς πως εξακολουθούν οι αποσύρσεις τροφίμων προς χάριν των καλών τιμών; Ακόμα και σε περίοδο διατροφικής κρίσης, το ερώτημα δεν ακούγεται παράλογο!

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση, όλες εκτός της Ιαπωνίας έχουν ενεργειακά καρτέλ, άρα αυτές κανονίζουν το άνοιγμα – κλείσιμο των κρουνών. Συν τω ό,τι καταναλώνουν την παγκόσμια μερίδα του λέοντος σε πετρέλαιο – αέριο, εκτός αυτά που αποθεματοποιούν, για «δύσκολους» καιρούς. Που σίγουρα αναμένονται…

Και όσο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα «θερμοκήπιο», τρύπα του όζοντος κ.α. σιγά που – έστω και μακροπρόθεσμα – θα λάβουν μέτρα!! Η ανάπτυξή τους κυρίως η βιομηχανική, τραβάει τα παραπάνω όπως η χελώνα το καβούκι της. Κοντολογίς, λαμβάνοντας υπόψιν τους τρεις τομείς που υποτίθεται τις απασχόλησαν – Διατροφική – ενεργειακή – Περιβαλλοντική κρίση – πρέπει να πούμε πως όλες οι τυμπανοκρουσίες περί την σύνοδό τους, δεν θάπρεπε εξαρχής να γεννήσουν ελπίδες, έστω και αμυδρές.

Το «ενδιαφέρον» τους για τα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα, όπου ματώνουν οι λαοί, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη κ.λ.π. πέρα από το ό,τι είναι υποκριτικό, είναι και προκλητικό! Από τη μία γιατί όσον αφορά το Αφγανιστάν ευνοούν – σκανδαλωδώς την κυβέρνηση των Κουΐσλιγκ, που συνεργάζεται με τους επεμβασίες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Κι από την άλλη γιατί δεν βρήκαν λέξη να πουν για το Σιωνιστικό Κράτος, που από την ίδρυσή του ακόμα σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους και τσαλαπατάει τους γύρω λαούς… Όμως αφού οι οικονομίες των στηρίζονται αρκετά και σε εβραϊκά κεφάλαια, ποιούν την νήσσαν.

Εξ άλλου ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί είναι εβραίος και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ ετάχθη αναφανδόν υπέρ της πολιτικής του στα κατεχόμενο. Όσο για τις ΗΠΑ αυτές είναι το μεγαλύτερο πρακτορείο του Σιωνισμού. Και ο εκφραστής του… Κι ύστερα, όλες αυτές οι «θερμές» γωνιές του πλανήτη, «θέλουν το Γερμανό τους», για την ακρίβεια την… υπερεπάρκεια σε οπλικά συστήματα μοντέρνα, που παράγονται σε χώρες της «συμμορίας των 8». Μιλάμε για ματωμένα κέρδη πολλών δις δολαρίων, που έχουν κι άλλες παραμέτρους εκτός από τα κέρδη αυτά καθ’ εαυτά: έχουν τα κέρδη από τις ενεργειακές πηγές και τους γεωπολιτικούς χώρους, οι οποίοι σχετίζονται με επεκτατικά ζητούμενα.

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε – σαφώς με τρόμο – σαν μελλοντικές συνέπειες, εξ’ αιτίας της «έκφρασης ευχής» (και μόνο), από τους κυρίους της G8;

"Sponsored links"

Το κακό θα μεγαλώνει και θα βαθαίνει, ο διεθνής ορίζοντας θα γίνεται όλο και πιο σκοτεινός, η ειρήνη του κόσμου θα δυναμιτίζεται από την πείνα και την ενεργειακή κρίση. Που φοβούμαι πως τελικά θα μας τινάξουν στον αέρα… Κι όσο για τους G8, από ‘κει που τρώγανε (στο συνέδριο) και τρώνε τον αγλέορα, μπορούμε να υποθέσουμε πως μία μέρα θα αλληλοφαγωθούν. Σε μία αλληλοεξόντωση, που θα επιδιώκει τον έλεγχο ενός πυρπολημένου και ρημαγμένου από την πυρηνική ακτινοβολία, Κόσμου… Άνθρωποι όχι άβουλοι αλλά μοιραίοι… Προς δυστυχίαν όλων των λαών…

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live