Ρεσιτάλ πιάνου Ντόρας Μπακοπούλου

Κανένα σχόλιο

Το ετήσιο ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένο στη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη, με τη διακεκριμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, οργανώνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου το Σάββατο 6 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στους χώρους του ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι, παλιό λιμάνι Χανίων). Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα του Φρεντερίκ Σοπέν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Αθήνα 1939).

Διακεκριμένη σύγχρονη δεξιοτέχνις του πιάνου και καθηγήτρια. Άρχισε να πιάνο σε ηλικία 5 ετών. Αργότερα, στη Νέα Υόρκη, συνέχισε σπουδές για 18 μήνες υπό την επίβλεψη του Δ. Μητροπούλου (1949). Κατόπιν σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (με τη Λούση Βιτσεντζάτου και τη Μαρίκα Παπαϊωάννου) και απεφοίτησε 17 ετών με Α’ βραβείο. Με υποτροφία του ΙΚΥ, συνέχισε σπουδές στη Βιέννη και στη Γενεύη (δάσκαλοί της ο Louis Hiltbrand, ο Nikita Magaloff και ο Paul Badura-Skoda), αποφοιτώντας με Α’ βραβείο και ειδική διάκριση (1961). Σπούδασε επίσης στο Λονδίνο.

"Sponsored links"

Είναι γνωστή από την εξαιρετικά επιτυχημένη και μακρόχρονη παρουσία της στον ελληνικό χώρο. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, την ΕΡΤ και την Ορχ. των Χρωμάτων. Έχει επίσης εμφανισθεί σε Βαρσοβία, Αμβέρσα, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Λωζάνη, Γενεύη, Παρίσι, Λονδίνο, Βουκουρέστι, Βρυξέλλες, Μόναχο (όπου της απενεμήθη ειδικό βραβείο στον εκεί Διεθνή Διαγωνισμό και εμφανίστηκε σε κοντσέρτο με τη Φιλαρμονική του Μονάχου) και σε πολλά άλλα διεθνή μουσικά κέντρα. Έχει βραβευτεί σε διεθνείς Διαγωνισμούς (Μόναχο και Vercelli) καθώς και με το βραβείο “Μοτσενίγου” της Ακαδημίας Αθηνών (1977). Στη Wiener Klavier Meister Klasse τιμήθηκε με το βραβείο του έτους.

Το 1983 αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στα “Ευρωπάλια”. Θαυμάζεται για την αρτιότητα, την αμεσότητα και την αισθητική “σαφήνεια” των ερμηνειών της (με προτίμηση στον Μότσαρτ, τον Μπετόβεν, τον Σούμαν και τους Ρομαντικούς). Θαυμάζεται επίσης για την καλλιτεχνική της σεμνότητα και την αφοσίωση με την οποία υπηρετεί τα έργα που ερμηνεύει.

Χορηγοί: Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων
Προκράτηση εισιτηρίων: καθημερινά 9 π.μ. – 2 μ.μ. στο τηλέφωνο 2821040201.
Διάθεση εισιτηρίων στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι – παλιό λιμάνι Χανίων):
Παρασκευή 5 Μαρτίου 10 π.μ. – 2 μ.μ.  // Σάββατο 6 Μαρτίου 6 – 8.30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 15€ ευρώ και φοιτητικό – μαθητικό 7€ευρώ.
Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος θα απαγορεύεται μετά τις 8.45 μ.μ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live