Ημερίδα αύριο Τετάρτη στο Ωδείο Ρεθύμνου

Κανένα σχόλιο

Κοινωνική επιστήμη και πολιτική δράση — Με αφορμή την ταινία του Pierre Carles «La sociologie est un sport de combat» η οποία εστιάζεται στην προσωπικότητα και το έργο του Γάλλου κοινωνιολόγου, διοργανώνουμε ημερίδα με θέμα : «Κοινωνική Επιστήμη και Πολιτική Δράση»‘, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 (16:00), στο Ωδείο (παλιά πόλη).

Η  εκδήλωση θα αρχίσει με την προβολή της ταινίας «La sociologie est un sport de combat». Θ’ ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των καθηγητών Γεράσιμου Κουζέλη, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στενό συνεργάτη του Πιερ Μπουρντιέ και μέλος της Επιστημονικής και Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος Pierre Bourdieu, και του Δημάρχου Ρεθύμνου Γεώργιου Μαρινάκη.

Στη συνέχεια έπεται  συζήτηση με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και τοπικών οργανώσεων. Στο τέλος της ημερίδας θα διανεμηθεί δωρεάν,  ύστερα από χορηγία του Ιδρύματος Pierre Bourdieu, το  βιβλίο Μια ρεαλιστική ουτοπία. Πρακτικά του Συνεδρίου Για ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό κίνημα».  (Επιστ. Επιμ. Νίκος Παναγιωτόπουλος) εκδ. Πατάκη, 2003.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live