Προτεκτοράτο η Ελλάς και ο Πάγκαλος

Κανένα σχόλιο

Ο Θ. Πάγκαλος έχυσε πάλι την καρδάρα (κανάτα) με το γάλα. Σε συνέντευξη του σε μεγάλο διεθνές ξένο κανάλι οργισμένος, μίλησε για τις ανείσπρακτες πολεμικές Γερμανικές αποζημιώσεις, της κατοχής. Για την επίθεση του αυτή στους Γερμανούς εισέπραξε μονάχα τον έπαινο της λαϊκίστικης «Αυριανής», και του Γιώργου Καρατζαφέρη των «ορθόδοξων» λαϊκιστών του «ΛΑΟΣ».

Του Μανούσου Γ. Δασκαλάκη

Γιατί να μη ζητήσουμε αποζημιώσεις και από την Τουρκία απόγονο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τα τετρακόσια χρόνια Οθωμανικής σκλαβιάς; Γιατί να μη ζητήσουμε αποζημιώσεις και από  τους συμμάχους που μας εγκατέλειψαν το 1922, αλλά και από το βασιλέα Κων/νο για την Μικρασιατική καταστροφή του 1922; Το γνωρίζω ότι δεν γίνομαι αρεστός με αυτά που γράφω αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αυτές οι ενέργειες έπρεπε να έχουν γίνει στην ώρα τους.

"Sponsored links"

Τότε που γινόταν συμφωνίες και με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη για τον όλεθρο που σκόρπισε η Γερμανία με την πολεμική της μηχανή στην Ευρώπη. Εκείνη την εποχή εμείς είχαμε εμφυλίους πολέμους και εθνικούς διχασμούς, και ουδόλως μας απασχόλησε σοβαρά ο κλεμμένος πλούτος της Ελλάδος. η λεηλασία της και οι εκατόμβες των θυμάτων της . Να τα λέμε τώρα αυτά μετά από 65 χρόνια είναι λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα. Όπως τότε που ο πληθωρικός και αμετροεπής Πάγκαλος είπε την περίφημη φράση ως υπουργός εξωτερικών¨ «ότι η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό μικρού παιδιού» και τον ανάγκασε η Γερμανία να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Η Ελλάδα με την λαϊκίστικη και τριτοκοσμική πολιτική της, κατάφερε να γίνει το αποπαίδι του ευρώ, ο αδύνατος κρίκος για να κερδοσκοπεί το διεθνές κεφάλαιο, και να πειραματίζονται πάνω της οι καρεκλοκένταυροι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής επιτροπής, αλλά και να της επιβάλλουν πολιτικές τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε. όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από τότε που εισήλθαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τριάντα χρόνια, έπρεπε να προσαρμόσουν την χώρα προς τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Την ορθολογική διαχείριση του δημοσίου τομέα της οικονομίας, την καθημερινή προσπάθεια για πρωτογενές πλεόνασμα, {δηλαδή για περισσότερα έσοδα από τα έξοδα}κανόνες που είναι υψίστης σημασίας σε μια νοικοκυρεμένη  διαχείριση. Όπως επίσης το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και με όσο το δυνατόν δικαιότερο επιμερισμό των φορολογικών βαρών.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν  χωρίς έμφαση στην παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας και στην ανάπτυξη με εξαγωγικό προσανατολισμό, και την ανταγωνιστικότητα. Σχεδόν τίποτα από αυτά δεν έγινε επαναπαυόμενοι στα δάνεια  και στα κοινοτικά πακέτα στήριξης, και στην Ανατολίτικη ραθυμία μας.

Με τα καταναλωτικά δάνεια των τραπεζών δημιουργήθηκε μια επίπλαστη ευμάρεια στον λαό και τώρα ήρθε  η ώρα να πληρώσει τον λογαριασμό .Και αυτό θα γίνει επειδή ανήκουμε σε συνεταιρική Ευρωπαϊκή οικογένεια και δεν θέλουν οι άλλοι να πληρώνουν τα λάθη τα δικά μας, (Των κυβερνήσεων μας). Ναι είμαστε προτεκτοράτο γιατί μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live