Ρύθμιση για τη λειτουργία των Φαρμακείων ζητά ο Λ. Αυγενάκης

Κανένα σχόλιο

Να «κλείσει το παράθυρο» του νόμου που επιτρέπει τη συνύπαρξη δύο φαρμακείων στην ίδια οδό και αριθμό με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, από την αρμόδια Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, με σημερινή κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο Βουλευτής κατέθεσε συγκεκριμένη παρέμβαση στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων, με την οποία και ενημέρωσε την αρμόδια Υπουργό Υγείας για την ανάγκη προώθησης συγκεκριμένης τροπολογίας που ρυθμίζει ζητήματα λειτουργίας των φαρμακείων της χώρας.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του, «το υπάρχον νομικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθεί ένα φαρμακείο σε άλλη θέση, δεδομένου ότι θα τηρείται το όριο των 40 ή 20 μέτρων από άλλα λειτουργούνται φαρμακεία». Ωστόσο, επισημαίνει ότι «το νομικό πλαίσιο δεν ρυθμίζει περιπτώσεις στις οποίες κάποιο φαρμακείο θέλει να μεταφερθεί στο ίδιο κτίριο, στον ίδιο αριθμό της ίδιας οδού, όπου λειτουργεί ήδη φαρμακείο». Αναφερόμενος στη θέση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Βουλευτής τονίζει ότι «σε αυτή την περίπτωση γίνεται κατάχρηση του πνεύματος του νόμου, ενώ η ύπαρξη δύο φαρμακείων στον ίδιο αριθμό αποβαίνει σε βάρος, τόσο του κοινωνικού συνόλου, όσο και της οικονομικής επιβίωσης του υπάρχοντος φαρμακείου».

"Sponsored links"

Ως εκ τούτου, και προωθώντας το αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου επισημαίνει

«την ανάγκη αναθεώρησης του σχετικού νομικού πλαισίου με τροπολογία σύμφωνα με την οποία διατηρείται η απόσταση μεν των 20 μέτρων που ισχύει για τη μεταφορά φαρμακείου που λειτουργεί πλέον των 10 ετών, απαγορεύεται όμως η συνύπαρξη τούτου για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου, της Δημόσιας Υγείας, του υγιούς οικονομικού ανταγωνισμού και της τήρησης της φαρμακευτικής δεοντολογίας, στην ίδια οδό και αριθμό, δηλαδή στο ίδιο κτίριο που λειτουργεί προγενέστερα άλλο φαρμακείο».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεών του, με τις οποίες, σε συνεργασία με το Προεδρείο και το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΦΣΗ), αλλά και αναλυτικών συζητήσεων για τις ανάγκες και τα προβλήματα του κλάδου, έφερε στη Βουλή τα θέματα που απασχολούν όλους τους φαρμακοποιούς της Κρήτης, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live