Tα εγκαίνια του ε/γ-ο/γ Έλυρος της ΑΝΕΚ Lines

Κανένα σχόλιο

«Ραντεβού στο Πλοίο» έδωσε χθες η ΑΝΕΚ LINES με εκπροσώπους του ναυτιλιακού, επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου στα λαμπρά εγκαίνια του νέου της πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ στον Πειραιά. Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα τα εγκαίνια και στα Χανιά. Η ΑΝΕΚ LINES με την ένταξη του «ΕΛΥΡΟΣ» στο στόλο της, ενδυναμώνει σημαντικά την μεταφορική της ικανότητα, επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της, επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο σύγχρονο ακτοπλοϊκό περιβάλλον συντελώντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρώτικη Ελλάδα.

clip_image002

"Sponsored links"

Το Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ», ναυπηγήθηκε το 1997 στα ναυπηγεία της Mitsubishi ltd στην Ιαπωνία και αποκτήθηκε από την ΑΝΕΚ το 2007. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μετασκευής του, το «ΕΛΥΡΟΣ» ανήκει στην πρώτη γραμμή επιβατηγών πλοίων που πλέουν στις Ελληνικές θάλασσες. Το πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών, 110 φορτηγών οχημάτων ευρωπαϊκών διαστάσεων και 55 Ι.Χ. ή 650 Ι.Χ. σε τρία μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ. Έχει μήκος και πλάτος 192 και 27 μέτρων αντίστοιχα, διαθέτει 850 κλίνες, ενώ αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 24 κόμβων. Έχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ευθυγραμμιζόμενο με τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Κατά τα πρότυπα της Αρχαίας Ελύρου – της σημαντικότερης πόλης-κράτους της νοτιοδυτικής Κρήτης κατά τους ιστορικούς χρόνους, που προσπόριζε αυτάρκεια, πλούτο και ποιότητα ζωής στους κατοίκους της – το «ΕΛΥΡΟΣ» υπόσχεται μία άνετη, λειτουργική και αξιόπιστη μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά στη Σούδα και αντίστροφα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES, Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης τόνισε: «Πιστοί στις αξίες μας και με γνώμονα την 40χρονη σταθερή παρουσία μας στις ελληνικές θάλασσες, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το «ΕΛΥΡΟΣ» θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και θα ενισχύσει την συνεχή προσπάθεια της ΑΝΕΚ LINES για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας».

clip_image004

Ομιλία ΥΕΝΑΝΠ κ. Αναστάση Παπαληγούρα στην τελετή εγκαινίων του E/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ»

Στην τελετή εγκαινίων του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ» Νηολ. Χανίων 31, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, παρέστη ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσης Παπαληγούρας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Πάνο Καμμένο, τον Γενικό Γραμματέα Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθηγητή κ. Ιωάννη Τζωάννο, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Βλάχο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Θεοδωρο Ρεντζεπέρη, τον Α’ Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Αθανάσιο Μπούσιο και τον Β’ Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Γιώργο Γιαννημάρα.

Το «ΕΛΥΡΟΣ» ανήκει στην εταιρεία ΑΝΕΚ και θα εξυπηρετεί τη δρομολογιακή γραμμή Πειραιά-Χανίων.
clip_image004
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Υπουργού.
«Σεβασμιώτατε, κύριοι Συνάδελφοι, εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Κυρίες και Κύριοι,
Με χαρά ανταποκρίνομαι στην τιμητική πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ΔΣ της ΑΝΕΚ να εγκαινιάσω το νέο σας πλοίο και σας συγχαίρω για την προσθήκη του «Έλυρος» ―μόλις μου είπατε ότι είναι το δωδέκατο― στον στόλο σας, ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού νέας τεχνολογίας. Σε μια χαρακτηριστικά πολυνησιακή χώρα, όπως η Ελλάς, τα πλοία είναι πρόδηλα οι πλωτές γέφυρες επαφής του νησιωτικού με το ηπειρωτικό τμήμα της επικράτειας.

Επιτελούν, στην πραγματικότητα, όχι μόνον μια οικονομική δράση, αλλά ένα κυριολεκτικά κοινωνικό λειτούργημα, καθώς εξασφαλίζουν την ικανοποίηση ποικίλων ζωτικών αναγκών των κατοίκων των νησιών μας.
Η προστασία και η ανάπτυξη του φυσικού, του πολιτισμικού, του οικονομικού περιβάλλοντος των νησιών μας εξαρτάται βασικά από την ακτοπλοΐα μας. Χωρίς αυτήν η νησιωτική Ελλάς δεν μπορεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να αναπτυχθεί, δεν μπορεί να ζήσει. clip_image006Σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας της νησιωτικής μας πολιτικής είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα καλύπτει τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδος. Που θα διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που θα παρέχει ασφάλεια, που θα σέβεται το περιβάλλον.

Ένα ποιοτικό και αξιόπιστο συγκοινωνιακό δίκτυο συμβάλλει απτά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση συνολικά της περιφέρειας. Αποτελεί κίνητρο να παραμείνουν οι κάτοικοι στη γενέτειρά τους χωρίς να νοιώθουν αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα, να σχεδιάσουν τη ζωή τους χωρίς τον φόβο να μείνουν χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα, χωρίς δάσκαλο ή γιατρό. Και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και την αύξηση του μεταφορικού όγκου τονώνοντας την τοπική οικονομία και αποθαρρύνοντας την εσωτερική μετανάστευση.

"Sponsored links"

Ένα ανταγωνιστικό, θαλάσσιο συγκοινωνιακό δίκτυο απαιτεί νέα, γρήγορα πλοία, όλων των τύπων, που ταξιδεύουν με όλες τις καιρικές συνθήκες, που πληρούν προϋποθέσεις ασφάλειας και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Απαιτεί νέα πλοία, σαν αυτό, που θα χαράξουν νέες λεωφόρους στη θάλασσα και θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος του τελικού χρήστη ― του κατοίκου των νησιών μας.
Έτσι, εύχομαι να αυξάνεται διαρκώς ο στόλος των πλοίων που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες με σύγχρονα, γρήγορα, άνετα και ασφαλή καράβια.
Στο «Έλυρος» και σε σας κύριε Βαρδινογιάννη εύχομαι καλά ταξίδια και καλές θάλασσες, αλλά και στην εταιρεία να «ανοίγει πανιά» πάντα με επιτυχίες.
Σας ευχαριστώ.»

Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης: Η AΝΕΚ Lines εισέρχεται σε μια αποφασιστική και δυναμικά εξελισσόμενη φάση

clip_image009

Φωτό ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ: Διακρίνονται ο Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης με τον ΥΕΝ, Αν.Παπαληγούρα, τον υφυπουργό Πάνο Καμμένο.
O διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ, Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης επεσήμανε:
< Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί η AΝΕΚ Lines εισέρχεται σε μια αποφασιστική και δυναμικά εξελισσόμενη φάση, τόσο για την ανάπτυξη της όσο και για την προσφορά της στο επιβατικό κοινό, ενισχύοντας τις βάσεις για μια σταθερή πορεία προς το μέλλον.
Οι ανάγκες της σύγχρονης ναυτιλίας, στην εποχή των νέων τεχνολογιών και της εκμηδένισης των αποστάσεων, στην εποχή όπου διαμορφώνονται νέα δεδομένα για την ελληνική ναυτιλία, επιτάσσουν μια ακούραστη, συνεχή προσπάθεια και πρωτοποριακές ενέργειες έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του επιβατικού κοινού> και προσέθεσε:
<Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός αξιόπλοου και ανταγωνιστικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στόλου που θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

clip_image011Μέλημα μας είναι και η προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό το λόγο να είστε σίγουροι ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται τον τελευταίο καιρό από την εταιρεία μας, θα συνεχιστούν και θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητας των πλοίων μας.

Το ΕΛΥΡΟΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα πλοία που θα πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
Πιστοί στις αξίες μας και με γνώμονα την 40χρονη σταθερή παρουσία μας στις ελληνικές θάλασσες, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το «ΕΛΥΡΟΣ» θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και θα ενισχύσει την συνεχή προσπάθεια της ΑΝΕΚ LINES για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας>.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Κανένα σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ(ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ)ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΟΙΑ?ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΧΑΝΙΩΤΕΣ,ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live