Το σήριαλ για το γ. Χρυσοπηγής

Κανένα σχόλιο

Για την περίπτωση της μαθήτριας του γυμνασίου της Χρυσοπηγής συνέχεια. — Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν τρις επιστολές στον τοπικό τύπο. Η μια μάλιστα έχει και επίσημη βούλα διότι αυτός που την έγραψε υπογράφει ως υπεύθυνος του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Να σας πω την αλήθεια δεν πιστεύω ότι ο γράφων την επιστολή εκπροσωπεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αλλά μόνο τον εαυτόν του. Μικρή πόλη είναι τα Χανιά και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Γράφει λοιπόν το τμήμα δικαιωμάτων¨» του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί η μαθήτρια διότι είναι ανήλικη και ότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματα της. Ότι το «φέϊς μπουκ» δεν είναι σχολική δραστηριότητα  ότι δεν έχουν αρμοδιότητα οι καθηγητές και ότι έπρεπε να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ,αλλά κι ότι οι καθηγητές είναι συντηρητικοί.

Το διαδίχτυο είναι σαν μια εφημερίδα ή σαν ένας τηλεοπτικός σταθμός. Δηλαδή δημόσιος χώρος. Σε δημόσιο ηλεκτρονικό έντυπο κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί «ακραία υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια» για κανένα γιατί είναι ποινικό αδίκημα. Πόσο μάλλον μαθήτρια για την διευθύντρια του σχολείου της. Ούτε να ανεβάζει βίντεο όπως έκανε η μαθήτρια με τον καθηγητή της, στην τάξη και να τον βρίζει γιατί είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Κύριε υπεύθυνε δικαιωμάτων η μαθήτρια πρέπει κατά την γνώμη σας να έχει το δικαίωμα να βρίζει και η καθηγήτρια να μην έχει το δικαίωμα να προστατέψει τον εαυτόν της;

Όταν η ελευθερία μετατρέπεται σε ελευθεριότητα, και σε πλήρη ασυδοσία τότε παύουμε να ζούμε σε οργανωμένη κοινωνία, αλλά σε ζούγκλα. Νομίζω ότι σας απάντησε εκτενέστερα από τον τοπικό τύπο και με πολλά επιχειρήματα ο καθηγητής του γυμνασίου Χρυσοπηγής, Δημήτρης Χαραλαμπάκης  και πρώην εκδότης της εφημερίδας «ΜΗΝΥΜΑ» που κινείται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με σας. Αλλά και σε όσους εξέφρασαν δημόσια την γνώμη τους. Είναι καλό πράγμα ο διάλογος κι οι γόνιμες αντιπαραθέσεις γιατί διευκρινίζονται τα πράγματα και θέτονται στην σωστή τους βάση.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live