22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ανέβηκε ο Καρατζαφέρης, κατέβηκε ο Καμμένος -Ανακατατάξεις στην «δεξιά πολυκατοικία»

Ημερομηνία:

Ανακατατάξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς έφεραν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με το ποσοστό έκπληξη που πήρε το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποχωρούν στο 3,44%, χάνοντας το μισό της εκλογικής δύναμης που είχαν συγκεντρώσει τον Ιούνιο του 2012, όταν βρέθηκαν στο 7,51%.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αν και, όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή από τα «υπόλοιπα», αφού δεν έπιασε το εκλογικό μέτρο, θα αντιμετωπίσει εσωτερικές αναταράξεις, εξαιτίας του αρνητικού αποτελέσματος.

Ήδη, ζήτημα ηγεσίας είχε θέσει προ ημερών ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 7,17%, ενώ στις ευρωεκλογές οι ΑΝΕΛ στην ίδια περιφέρεια έμειναν στο 3,58%.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινήθηκε ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος δίνει μάχη για να περάσει το 3% και να καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, κάνοντας έτσι την έκπληξη των ευρωεκλογών.

Το ποσοστό του βρίσκεται στο 2,72%, που είναι σαφώς μεγαλύτερο από το 1,58% στο οποίο είχε βρεθεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Δηλώσεις Καρατζαφέρη για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Παρ’ ότι πολλοί, μας είχαν κηρύξει σε πολιτική αφάνεια, επανακάμψαμε διπλασιάζοντας -περίπου- το ποσοστό μας, από τις τελευταίες εκλογές». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι, με απαιτήσεις, χωρίς βερμπαλισμούς και έπαρση. Ευχαριστώ όσους συνετέλεσαν στο επιτυχές αποτέλεσμα», τόνισε.

Συνέδριο στους ΑΝΕΛ, άνοιγμα για συνεργασίες από Καμμένο

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Καμμένος εξήγγειλε την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου. Παραδέχθηκε ότι τα ποσοστά που πήραν οι ΑΝΕΛ δεν τον ικανοποιούν, ενώ μίλησε για πόλεμο εις βάρος του κόμματός του. Ακόμη, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «αποτυχία της κυβέρνησης και αποδοκιμασία».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έκανε κάλεσμα για συνεργασίες. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για κατάτμηση των αντιμνημονιακών – πατριωτικών δυνάμεων. Τα κόμματα που κινούνται στο 1% δεν μπορούν να διαμορφώσουν εξελίξεις. Εμείς αντέξαμε, και τα καλούμε να έρθουν κοντά μας, είπε και πρόσθεσε πως εάν αθροίζονταν τα ποσοστά των «αντιμνημονιακών – πατριωτικών κομμάτων» με τους ΑΝΕΛ θα είχαν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές.

www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...