18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

ΕΣΥΝ ν. Χανίων: Καμία ανοχή στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για νομιμοποίηση της κάνναβης

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκατικών μιλά για προσπάθεια νομιμοποίησης των ναρκωτικών εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για πολλοστή φορά ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανάληψη των Κυβερνητικών καθηκόντων, ανοίγει το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Πρώτα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε για να στηθεί ναρκοφεστιβάλ στην πλατεία Συντάγματος για τη νομιμοποίησης της κάνναβης. Τώρα 20 βουλευτές του καταθέτουν ερώτημα προς την Κυβέρνηση για να συζητηθεί στη Βουλή το γιατί καθυστερεί τη νομιμο­ποίηση της βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης, αλλά και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Μόνο τυχαία δεν είναι η περίοδος που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει ξανά το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Επιλέγουν μια περίοδο που, με την πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ, η νέα γενιά αιωρείται μεταξύ ανεργίας και ημιαπασχόλησης με μισθό-χαρτζιλίκι και στέλνεται στον καιάδα κάθε δικαίωμα της στην Κοινωνική Ασφάλιση. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να αποπροσανατολιστεί η νέα γενιά από τα πραγματικά της προβλήματα.

Οι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν επιχειρήματα «καρμπόν» από τη φαρέτρα Ολλανδικών, Ισπανικών και Αμερικάνικων πολυεθνικών που μονοπωλούν σήμερα την παραγωγή και διανομή της ιατρικής κάνναβης και βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται (κάποιες από αυτές και χορηγοί στο ναρκοφεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ). Σερβίρουν ξανά τα «επιχειρήματα» ότι η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό αλλά φάρμακο (προσπαθώντας έτσι να ιατρικοποιήσουν ένα κοινωνικό πρόβλημα) και ότι χάνει έσοδα το Κράτος. Έτσι ανοίγουν το δρόμο για την κερδοφορία πολυεθνικών που εμπορεύονται την «ιατρική κάνναβη». Λένε ότι με τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κάνναβης μπορεί να αναπτυχθεί ο πρωτογε­νής τομέας και κρύβουν ότι η πολιτική της ΚΑΠ και της Κυβέρνησης είναι αυτή που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε: Νέε, μάθε να μη διεκδικείς λύση στα προβλήματα σου, αλλά απλά να ξεχνιέσαι με ένα «τσιγαριλίκι». Αγρότη, καλλιέργησε χασίς για να σωθείς. Κυβέρνηση, νομιμοποίησε τα ναρκωτικά για να έχουμε έσοδα για τους δανειστές.

Ξέχασαν όμως να δουν τα στοιχεία από τις Εκθέσεις του ΕΚΤΕΠΝ που δείχνουν ότι το 25% όσων στη χώρα μας ζητούν απεξάρτηση-θεραπεία είναι εξαρτημένοι από κάνναβη, ότι έχει πέσει κάτω από τα 14 έτη η ηλικία των παιδιών που πειραματίζονται με ναρκωτικά, ότι έχει τριπλασιαστεί στη χώρα μας η χρήση κάνναβης στους μαθητές, ότι το 90% της ινδικής κάνναβης που καταναλώνεται στη χώρα μας είναι βιομηχανικά κατασκευασμένη με περιεκτικότητα δραστικής ουσίας (THC) πολύ πάνω από τα συνηθισμένα ποσοστά, πράγμα που επιβαρύνει ιδιαίτερα τους νεαρούς χρήστες.

Το ΕΣΥΝ καλεί τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς, τα Συνδικάτα, τις Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων, τους επιστήμονες, τους φορείς της Πρόληψης και της Θεραπείας να απαντή­σουν παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και να συσπειρωθούν στο αντιναρκωτικό κίνημα με κεντρικά αιτήματα:

· όχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών
· όχι στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά»
· ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις
· χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να στηριχτούν με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή τα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ και το «18 ΑΝΩ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε...