16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ντόρα καίει τον Καμμένο και – αναδρομικά – τον…Τασούλα

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα καταδικάσθηκε επειδή η Βουλή της το 2018 αρνήθηκε να άρει την ασυλία του τότε υπουργού Άμυνας και βουλευτή Πάνου Καμμένου, στον οποίο η Ντόρα είχε υποβάλει μήνυση.

Η είδηση προβλήθηκε ιδιαίτερα – έγινε μάλιστα και πρωτοσέλιδο για «τέλος της ασυλίας» των βουλευτών. Αφορά τη δικαίωση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Ελλάδα καταδικάσθηκε επειδή η Βουλή της το 2018 αρνήθηκε να άρει την ασυλία του τότε υπουργού Άμυνας και βουλευτή Πάνου Καμμένου, στον οποίο η Ντόρα είχε υποβάλει μήνυση.

Αν πράγματι αυτό οδηγεί στο τέλος της βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα, θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής…Κώστα Τασούλα.

Το 2021 πολιτικός μηχανικός του υπέβαλε μήνυση για εκβιασμό που αφορούσε την θητεία του ως δημάρχου Κηφισιάς. Για την ακρίβεια ισχυρίσθηκε ότι του ζήτησε ζήτησε… 70 εκατομμύρια δρχ. για τη έκδοση μιας οικονομικής αδείας.

Καθώς εν τω μεταξύ είχε εκλεγεί βουλευτής η Βουλή – -επί Σημίτη- αποφάνθηκε δυο φορές ότι δικαιούται ασυλίας. Μια το σώμα και μια ο τότε πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης.

Παρ ότι τα πολιτικά δικαστήρια απέρριψαν τις αγωγές του ιδιώτη εναντίον Τασούλα – και είχε τη κάλυψη του ελληνικού νόμου – το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος δίκαιης δίκης.

Έκρινε ότι περιεχόμενο της μήνυσης εναντίον του, δεν είχε σχέση με την βουλευτική ιδιότητα και συνεπώς δεν έπρεπε να απολαμβάνει ασυλίας

«Ευρωχαστούκι, το ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποδοκιμάζει την ελληνική Βουλή για την πρακτική που ακολουθεί στην άρση της βουλευτικής ασυλίας» έγραφαν τότε οι εφημερίδες.

-«Η πρακτική της Βουλής αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο που μπορεί να εντοπιστεί σε ανώτερο θεσμικό όργανο» είχε επισημάνει ο μακαρίτης Σταύρος Τσακιράκης, που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ακριβώς την απόφαση πήρε τώρα η Μπακογιάννη: <Η άρνηση να αρθεί η ασυλία του υπουργού εμπόδισε άμεσα την πρόσβαση της σε δικαστήριο και συνεπώς τη δυνατότητά της να προστατεύσει τη φήμη της>.

Οι δικαστές του ΕΔΑΔ στο Στρασβούργο, αποφάνθηκαν ότι η συμπεριφορά Καμμένου δεν είχε καμιά σχέση με τα υπουργικά και κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Ακριβώς όπως τότε με τον Τασούλα. Τον έκαψε η Ντόρα μαζί, με τον Καμμένο..

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...