15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στη χρήση της πέτρας

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή 25 και πλέον νέων σπουδαστών από την Σχολή Kηπουροί τοπίου του Μάιντς της Γερμανίας ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Το Πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για 17η φορά, υπό την εποπτεία του Καθηγητού EkchardBoy, καθώς και άλλων βοηθών συμβούλων και καθηγητών της παραπάνω Σχολής.

Οι σπουδαστές εργάστηκαν συλλογικά και δημιουργικά στη χρήση της πέτρας δημιουργώντας πέτρινα καλντερίμια με διάφορα σύμβολα εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή της ΟΑΚ, το βυζαντινό ψηφιδωτό και το Πρόγραμμα Τέχνης και Λόγου «Πρόσωπο προς Πρόσωπο». Κατά τη διαμονή τους στην ΟΑΚ είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα, να επισκεφθούν παραδοσιακούς οικισμούς, ιερές Μονές και να ενημερωθούν γύρω από τη ζωή της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χάρη στoπροσωπικό ενδιαφέρον και την αγάπη του Καθηγητού EckhardBoy το όλο Πρόγραμμα έφερε μέχρι σήμερα πάνω από 250 σπουδαστές, τόσο στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, όσο και στην ΟΑΚ, οι οποίοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιθυμία μας είναι να δούμε και σπουδαστές από την Ελλάδα να στέκονται δίπλα-δίπλα ως συνεργάτες και συνδημιουργοί ανταλλάσοντας και έμπρακτα τις εμπειρίες τους σε ένα τόσο δημιουργικό τόπο όπως είναι η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ