21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πώς θα αναβιώσουν οι 120 δόσεις για όσους έχασαν τη ρύθμιση

Ημερομηνία:

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μόνο με την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου θα μπορεί να γίνει η αναβίωση των ρυθμίσεων των 100 ή 120 δόσεων για όσους τις έχασαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους.

Η νομοθεσία που έχει περάσει ήδη από τη Βουλή προβλέπει ότι φορολογούμενοι οι οποίοι έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων ή άλλες ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, δηλαδή άφησαν απλήρωτες δόσεις από τον Μάρτιο και μετά, μπορούν να επανενταχθούν στην ρύθμιση που έχασαν καταβάλλοντας την πρώτη δόση τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τη σχετική προθεσμία. Για να διευκολυνθούν η αναβίωση των ρυθμίσεων μπορεί να γίνει πλέον μόνο με την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου. Όλες οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης και έτσι προσαυξάνεται ο αριθμός τους.

Παράδειγμα

Φορολογούμενος είχε ρυθμίσει με τη ρύθμιση των 120 δόσεων παλαιότερη οφειλή. Του απέμεναν 100 δόσεις. Ωστόσο, λόγω της κρίσης του κορονοϊού δεν κατάφερε να καταβάλει τις τέσσερις δόσεις από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, έχασε και την προθεσμία πληρωμής της δόσης του Νοεμβρίου.

Μπορεί να καταβάλλει τη δόση του Δεκεμβρίου και να αναβιώσει η ρύθμιση μαζί με όλα τα ευεργετήματά της. Οι πέντε δόσεις που έχουν μείνει απλήρωτες μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης και προσαυξάνουν το συνολικό αριθμό των δόσεων που απομένουν.

Τα ευεργετήματα που αναβιώνουν μαζί με τη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεις είναι:

– διαγραφή προσαυξήσεων που έχουν χρεωθεί

– πάγωμα κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι πλειστηριασμοί

– αποδέσμευση μελλοντικών απαιτήσεων επί κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οφειλές που ανεστάλησαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από τον Μάιο 2021 και μετά με ειδική ρύθμιση 12 έως 4 δόσεων.

capital.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...