23.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τσίπρας: Ο φράχτης του Έβρου προστατεύει τους πρόσφυγες από τις νάρκες – “1101”: Μοναδική «νάρκη» η έλλειψη ενημέρωσης του πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του από τη Λέσβο, την οποία επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι ο φράχτης πρέπει να μείνει γιατί προστατεύει τους πρόσφυγες από τις νάρκες. «Φαίνεται καλή ιδέα σε εκείνους που δεν έχουν ιδέα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η ιδέα να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν ιδέα, δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη πλευρά του Έβρου, υπάρχουν νάρκες. Άρα, το δίλημμα για εμάς δεν είναι αν θα χάσουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες» είπε ο πρωθυπουργός.

Εμπόριο ευαισθησίας από τον Σουλτς που μίλησε για το “πρόβλημα” που δημιουργήθηκε στην “εξυπηρέτηση” των προσφύγων από την απεργία της ΠΝΟ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Αθήνας σχετικά με την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα των διακινητών, της φιλοξενίας και της οργανωμένης μετεγκατάστασης προσφύγων από τις τουρκικές ακτές σε ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

«Θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μόνο εάν οι δομές είναι στην απέναντι πλευρά, στην Τουρκία, έτσι ώστε να γίνεται η μετεγκατάσταση από τις τουρκικές αρχές, ώστε να μην κινδυνεύει κανείς να χάσει τη ζωή του στα νερά του Αιγαίου».

Το όραμά μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχει φράχτες, τείχη και σύνορα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι πάντως η ΕΕ έχει σύνορα και με χώρες που δεν ανήκουν στην Ένωση, αφού η γειτονική χώρα δεν ανήκει στην ΕΕ.

“1101”: Μοναδική «νάρκη» η έλλειψη ενημέρωσης του πρωθυπουργού

Πάντως, σύμφωνα με την πλατφόρμα 1101, απολύτως «αδιάβαστος» πιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας όταν, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την ύπαρξη του φράχτη, επικαλέστηκε τον κίνδυνο που θα αντιμετώπιζαν οι πρόσφυγες από νάρκες, καθώς, ήδη από το 2009 η Ελλάδα ανήκει στις πλήρως αποναρκοθετημένες χώρες

Αναφέρει σχετικά:

Το Δελτίο Τύπου της 4ης Δεκεμβρίου του 2009 που εκδόθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της Καρθαγένης «Για έναν κόσμο χωρίς νάρκες» είναι κάτι παραπάνω από σαφές, καθώς «καλωσορίζει» και την Ελλάδα στην ομάδα εκείνη των χωρών στις οποίες πλέον δεν υπάρχει ούτε μια νάρκη.

Συγκεκριμένα και κατά την ίδια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 120 χώρες, που συμφώνησαν στην υιοθέτηση πενταετούς σχεδίου δράσης κατά των ναρκών,  Αλβανία, Ρουάντα και Ζάμπια, η Ελλάδα χαιρετίζονται πλέον ως ζώνες πλήρως απαλλαγμένες από νάρκες, (“mine-free zones”), αδειάζοντας πλήρως τον έλληνα πρωθυπουργό όταν, λίγες μόνο ώρες πριν από τη Λέσβο όπου βρέθηκε με τον Μάρτιν Σουλτς, επικαλέστηκε τον κίνδυνο που θα διέτρεχαν οι πρόσφυγες σε περίπτωση κατάργησης του φράχτη στον Έβρο.

Ναρκοθετημένες περιοχές όμως στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν υπάρχουν ούτε από την πλευρά της γείτονος, αφού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την αποναρκοθέτηση και την αφαίρεση πυρομαχικών πολέμου, (Landmine and Cluster Munition Monitor) ήδη, από το 2012 η Τουρκία έχει επίσημα δηλώσειπως έχει αποναρκοθετήσει όλα της τα σύνορα με Βουλγαρία, Γεωργία και Ελλάδα.

Σχόλιο TPP: Μετά από αυτό, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Αλέξης Τσίπρας υπέπεσε σε μια ακόμη πολιτική γκάφα εμφανιζόμενος πλήρως ανενημέρωτος για ένα τόσο σοβαρό εθνικής σημασίας ζήτημα ή  σε μια, διαφορετικού τύπου και ακόμη μεγαλύτερη γκάφα όπου, αν και κατά λάθος, ομολογεί ευθέως πως για μια ακόμη φορά η Ελλάδα εξαπάτησε διεθνείς οργανισμούς, διαβεβαιώνοντας για την πλήρη αποναρκοθέτησή της και ενώ αυτή δεν έχει συμβεί.

Φυσικά, στη δεύτερη περίπτωση το κακό είναι εύκολο να διορθωθεί και μάλιστα χωρίς (άλλο) οικονομικό κόστος αφού πολλά εκατομμύρια ευρώ ήδη διατέθηκαν σε ΜΚΟ για αποναρκοθέτηση περιοχών αφρικανικών χωρών από πρόσωπα για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο «ενδιαφέρον» όχι μόνο η… ντόπια Οικονομική Αστυνομία αλλά ακόμη και η Interpol.

Π.Κ.

tvxs.gr, thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...