Άστεγοι μένουν οι …άστεγοι μετά την εκκένωση της Rosa Nera: Να βρεθεί χώρος για τη φιλοξενία τους ζητά το Κοινωνικό Στέκι

Κανένα σχόλιο

Ένα από τα παρελκόμενα της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera είναι ότι ένας αριθμός ανθρώπων που έβρισκαν στέγη εκεί, κυρίως άστεγοι και μετανάστες, έμειναν ξανά στο δρόμο. Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών που καλεί τον Δήμο να δώσει λύση ώστε οι άνθρωποι να κοιμούνται κάπου και να έχοτν πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Πέρα από τα παχιά λόγια για βιβλιοθήκες και περικοκλάδες.

"Sponsored links"

Στην κατάληψη της Ρόζα Νέρα κάθε μέρα άνθρωποι που δεν είχαν στέγη μπορούσαν να κοιμηθούν και να βρουν ένα πιάτο φαγητό.

Για να αφήσουμε λοιπόν τα παχιά λόγια και να κοιτάξουμε τις ζωές και τις πραγματικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, θα βρει ο δήμος χθες ένα μέρος για να κοιμούνται αντί να μένουν στο δρόμο όπως υποχρεούται; Ένα μέρος όπου θα έχουν πρόσβαση σε νερό, φαγητό και σε όσα χρειάζονται για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες και την προσωπική τους υγιεινή;”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις