Έβρος: Τεράστιες ενισχύσεις από την ΕΛ.ΑΣ. – Προετοιμασία αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών

Κανένα σχόλιο

Συνεχείς είναι οι προετοιμασίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, προς αποφυγή τυχόν νέων μαζικών μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Αποτελεί καθημερινότητα πλέον άλλωστε η ανάσχεση και αποτροπή τουλάχιστον σε 200-400 απόπειρες την ημέρα.

Μπροστά στον φόβο λοιπόν ότι η Τουρκία μπορεί να επιλέξει ταυτόχρονα με την ένταση στο Αιγαίο και την Μεσόγειο να δημιουργήσει τυχόν νέα ζητήματα και στον Έβρο με μαζικές μεταναστευτικές ροές και ενώ οι εργασίες για την επέκταση και την ενίσχυση του φράκτη που θα αποκτήσει και αισθητήρες κίνησης και κάμερες, συνεχίζονται, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού.

"Sponsored links"

Αυτή την στιγμή είναι τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί, συνοριοφύλακες και άντρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή που καθημερινά περιπολούν στα σύνορα, μαζί με άντρες της Frontex και ενισχύονται σταδιακά με ακόμη 800 συνοριοφύλακες που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους.

Πρόσθετα, ενισχύονται και με περισσότερα οχήματα, ανάμεσά τους και θωρακισμένα οχήματα, αφού ειδικά τα σημεία στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επέκτασης του φράκτη, μέχρι αυτό να γίνει, η παρουσία των εποχούμενων περιπολιών σε αυτά, είναι πιο πυκνή.

Ακόμη, επιστρατεύονται θερμικές κάμερες και drones για επιτήρηση και τοποθετούνται μέχρι και μεγάφωνα που θα μεταδίδουν σε διάφορες γλώσσες μηνύματα μέσω των οποίων θα ενημερώνονται όσοι θέλουν να δοκιμάσουν να περάσουν τα σύνορα, ότι αυτό απαγορεύεται και είναι κλειστά.

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις