19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Έβρος: Τεράστιες ενισχύσεις από την ΕΛ.ΑΣ. – Προετοιμασία αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών

Ημερομηνία:

Συνεχείς είναι οι προετοιμασίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, προς αποφυγή τυχόν νέων μαζικών μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Αποτελεί καθημερινότητα πλέον άλλωστε η ανάσχεση και αποτροπή τουλάχιστον σε 200-400 απόπειρες την ημέρα.

Μπροστά στον φόβο λοιπόν ότι η Τουρκία μπορεί να επιλέξει ταυτόχρονα με την ένταση στο Αιγαίο και την Μεσόγειο να δημιουργήσει τυχόν νέα ζητήματα και στον Έβρο με μαζικές μεταναστευτικές ροές και ενώ οι εργασίες για την επέκταση και την ενίσχυση του φράκτη που θα αποκτήσει και αισθητήρες κίνησης και κάμερες, συνεχίζονται, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού.

Αυτή την στιγμή είναι τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί, συνοριοφύλακες και άντρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή που καθημερινά περιπολούν στα σύνορα, μαζί με άντρες της Frontex και ενισχύονται σταδιακά με ακόμη 800 συνοριοφύλακες που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους.

Πρόσθετα, ενισχύονται και με περισσότερα οχήματα, ανάμεσά τους και θωρακισμένα οχήματα, αφού ειδικά τα σημεία στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επέκτασης του φράκτη, μέχρι αυτό να γίνει, η παρουσία των εποχούμενων περιπολιών σε αυτά, είναι πιο πυκνή.

Ακόμη, επιστρατεύονται θερμικές κάμερες και drones για επιτήρηση και τοποθετούνται μέχρι και μεγάφωνα που θα μεταδίδουν σε διάφορες γλώσσες μηνύματα μέσω των οποίων θα ενημερώνονται όσοι θέλουν να δοκιμάσουν να περάσουν τα σύνορα, ότι αυτό απαγορεύεται και είναι κλειστά.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...