Έκθεση αφίσας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού 1929-2009 στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, καθώς, και την ευγενική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», διοργανώνουν έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού -από την ιδιωτική συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη και με επιμέλεια του ιδίου- με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the eternal light», από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία -με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου- συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού (μετέπειτα Ε.Ο.Τ), μέχρι και το 2009.

Πολλές αφίσες αποτελούν έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή, Π. Τέτση, Μ. Κατζουράκη, Φ. Κάραμποτ, και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly’s), Σ. Μελετζή, Δ. Χαρισιάδη, καθώς, και σημαντικών γραφιστών.

"Sponsored links"

Παράλληλα με τις αφίσες, εκτίθενται μπροσούρες από το 1926 -όταν ακόμη γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη τουριστική μακέτα χρονολογίας 1929-1932, καθώς, και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.

Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή

Ώρες επίσκεψης από τις 09:00 έως τις 14:00

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today