Έκτακτη σύσκεψη τραπεζιτών – Δραγασάκη

Κανένα σχόλιο

Έκτακτη σύσκεψη των Ελλήνων τραπεζιτών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Πληροφορίες για το αντικείμενο της σύσκεψης δεν υπάρχουν, ωστόσο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος εξαιτίας των σημαντικών εκροών καταθέσεων, καθιστά απαραίτητη την προετοιμασία των τραπεζών για κάθε ενδεχόμενο.

Πιθανότατα οι τραπεζίτες θα ενημερώσουν τον κ. Δραγασάκη για τις αντοχές που υπάρχουν με δεδομένο ότι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη φυγή κεφαλαίων που μπορεί να άγγιξαν ξανά το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, επεσήμαναν ότι οι αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες που φθάνουν στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες, με τον ρυθμό των εκροών να τριπλασιάζεται από τη στιγμή της κατάρρευσης των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο.

"Sponsored links"

Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που ζητήθηκαν από τους Έλληνες καταθέτες μεταξύ της Δευτέρας και της Τετάρτης αντιπροσωπεύουν το 1,5% των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που συνολικά ανέρχονταν μέχρι τα τέλη Απριλίου στα 133,6 δισ. ευρώ, τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, πριν την κατάρρευση των συνομιλιών, οι εκροές ανέρχονταν σε περίπου 200 – 300 εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα.

Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας αρνήθηκε να σχολιάσει τους αριθμούς αυτούς μιλώντας στο πρακτορείο, αρκούμενος να τονίσει ότι η τράπεζα δημοσιοποιεί στοιχεία για καταθέσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα και θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του Μαΐου στις 26 Ιουνίου.

ethnos.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις