Έρευνα για τις γυναικείες καμπύλες βοηθά στη μελέτη για τη συσχέτιση πορνογραφίας και στυτικής δυσλειτουργίας

Κανένα σχόλιο

Οι ειδικοί μπορούν τώρα να εξηγήσουν και επιστημονικά για ποιο λόγο γυναίκες με καμπύλες, όπως είναι η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λοπέζ, θεωρείται ότι έχουν σεξ απίλ.

Όπως διαπίστωσαν, όταν ένας άντρας βλέπει τις καμπύλες μίας γυναίκας, ενεργοποιούνται στον εγκέφαλό του τα τμήματα που ελέγχουν το αίσθημα της επιβράβευσης και διεγείρονται από τα… ναρκωτικά και το αλκοόλ!

Στη σχετική μελέτη συμμετείχαν 14 άνδρες μέσου όρου ηλικίας 25 ετών. Στο πλαίσιο των πειραμάτων, επιστήμονες τους έδειξαν τα οπίσθια επτά γυναικών.

"Sponsored links"

Ακολούθως, έκαναν στις γυναίκες πλαστικές επεμβάσεις ανακατανομής λίπους, κατά τις οποίες έλαβαν λιπώδη ιστό από τη μέση τους και τον τοποθέτησαν στους γλουτούς. Το βάρος των γυναικών παρέμεινε το ίδιο.

Ο ακτινοδιαγνωστικός έλεγχος των εγκεφάλων στους άνδρες κατέδειξε πως όταν κοιτούσαν τις γυναίκες μετά την εγχείρηση, ενεργοποιούνταν τμήματα του εγκεφάλου που συνδέονται με την επιβράβευση, όπως επίσης και τα τμήματα εκείνα που διεγείρονται από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

«Τα νέα δεδομένα θα μας βοηθήσουν να εμβαθύνουμε σε θέματα εθισμού στην πορνογραφία και τις παρεμφερείς διαταραχές, όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία που προκαλείται από τον εθισμό στην πορνογραφία», εξηγεί ο ερευνητής StevenPlatek από το Κέντρο Εξελικτικής Γνώσης του Κολεγίου Georgia Gwinnet στην Τζότζια της Ατλάντα..

«Τα ευρήματα θα μπορούσαν ακόμη να βοηθήσουν στην προσέγγιση και ανάλυση της απιστίας σε μία σχέση», λέει ο ίδιος.

Στην ίδια έρευνα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι σε περίπτωση αλλαγής του Δείκτη Μάζας Σώματος της γυναίκας, διεγείρονται μόνο οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την οπτική «εκτίμηση» του σχήματος και του μεγέθους.

Ο κ. Platek είπε πως το στοιχείο ότι η κατανομή λίπους επιδρά στην κρίση των ανδρών για τη γυναικεία σεξουαλικότητα είναι περισσότερο κοινωνική νόρμα από εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS One.

tanea.gr​

"Sponsored links"

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις