Έσωσαν γυπαετό που είχε δηλητηριαστεί από φολες σε χωριό της Κρήτης | Φωτός

3 Σχόλια

Θύμα δηλητηριασμένων δολωμάτων με φόλα “έπεσε” ένα γύπας στο χωρίο ορεινό της Κρήτης. Το εντυπωσιακό πτηνό βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής ο οποίος με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης το περιέθαλψε και το μετέφερε σε κτηνιατρείο στην Ιεράπετρα.

Αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον γυπαετό στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στα Χανιά.

Μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας και παραμονής του εκεί ο γυπαετός φαίνεται πως είναι καλά και πανέτοιμος να επιστρέψει στο σημείο όπου βρέθηκε. Ευχή όλων το πανέμορφο αρπακτικό πουλί της Κρήτης να μην ξαναπεράσει μια τέτοιος είδος περιπέτεια

"Sponsored links"

Δείτε τις φωτογραφίες :

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από τον Panteli Sariklaki στην ομάδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

3 Σχόλια

 1. panos peradonakis

  Δεν ειναι γυπαετος. Ανηκει στους γυπες και ειναι ορνιο.

  • Μανώλης Γιακουμάκης

   Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο panos peradonakis, δεν είναι γυπαετός ή κοκκαλάς όπως αποκαλείται στη δυτική Κρήτη, αλλά όρνιο (ή καναβός στη δυτική ή σκάρα στην ανατολική Κρήτη).

  • Παραβάτης

   Σωστά, ωστόσο ζουν εισέτι 4-6 ζευγάρια στην Κρήτη και ο συνολικός αριθμός τους δεν ξεπερνα τα 30 άτομα, τα 10 εκ των οποίων, θεωρούνται ‘ανώριμα΄, και βρίσκονται πλέον στα “κρισίμως κινδυνεύοντα” προς εξαφάνιση είδη, ο μεγαλύτερος δε εχθρός των, είναι τα δηλητηριασμένα δολώματα .
   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82#%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις