Έφυγε από το λιμάνι της Ρότα και οδεύει προς την Ιταλία το MV Cape Ray για να παραλάβει τα χημικά της Συρίας

Κανένα σχόλιο

 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press, το αμερικάνικο MV Cape Ray έφυγε από το λιμάνι της Ρότα στην Ισπανία την Τρίτη και ήδη κατευθύνεται προς την Ιταλία όπου θα παραληφθούν οι ποσότητες των χημικών που πρέπει να καταστραφούν.
Το Πεντάγωνο πάντως αναφέρει ότι το Cape Ray θα φτάσει στο λιμάνι Gioia Tauro σε αρκετές ημέρες.

Τα επικίνδυνα χημικά θα μεταφορτωθούν στο Cape Ray από ένα δανέζικο πλοίο που τα μετέφερε από τη Συρία, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η διαδικασία αυτή είναι πιθανό να κρατήσει δύο μέρες.

"Sponsored links"

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το είδος της ασφάλειας που οι ΗΠΑ θα παρέχουν στο Cape Ray, αλλά τονίσαν ότι σκοπεύουν να το προστατεύσουν με ναυτικές δυνάμεις.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ειδικό εξοπλισμό αξίας 5.000.000 δολάριων και θα επεξεργαστεί τα χημικά αέρια μουστάρδας και το μεθυλοφωοφονυλ διφθοριδίου, ή «DF», ένα πρόδρομο συστατικό του σαρίν.

Τα υποπροϊόντα από τα χημικά όπλα θα παραδοθούν σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και τη Φινλανδία όπου θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία, είπε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου. Κανένα χημικό δεν θα πάει στις ΗΠΑ.

Η μέθοδος της υδρόλυσης εν πλω δοκιμάζεται πειραματικά στην περίπτωση αυτή πρώτη φορά παγκοσμίως.

Για την καταστροφή όλου του χημικού οπλοστασίου θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις