Έφυγε πριν προλάβει να έρθει η δασκάλα της Γαύδου – Δε μπορούσε από το νησί να βλέπει τα τρία παιδιά της

Κανένα σχόλιο

Πριν καλά – καλά έρθει έφυγε η δασκάλα της Γαύδου. Αιτία, ότι δε θα μπορούσε να βλέπει τα παιδιά της που είναι στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετική ανάρτηση η Δήμαρχος Γαύδου κ. Γκέλυ Καλλίνικου αναφέρει:

Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικων νησιων στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτεροτητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με πληροφορίες η δασκάλα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών παιδιών και δέχτηκε να έρθει στα Χανιά εξαιτίας της αεροπορικής σύνδεσής της πόλης με τη Θεσσαλονίκη. Όμως, δίχως αυτή να το επιθυμεί, βρέθηκε στη Γαύδο αποκόπτωντάς την έτσι από την οικογένειά της. Έτσι, αποφάσισε να φύγει από τη Γαύδο αφήνωντας όμως έτσι το σχολείο χωρίς δασκάλα!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα θα έμπαινε για πρώτη φορά σε τάξη ενώ είχε ενημερώσει για την ενδεχόμενη αδυναμία της να παραμείνει στη Γαύδο λόγω των οικογενειακών της υποχρεώσεων.

Τελικώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξε να παραιτηθεί της θέσης της.

Η φυσιολογική διαδικασία είναι η επαναπροκήρυξη της θέσης τον Νοέμβρη, όμως γίνονται κινήσεις ώστε οι διαδικασίες να επισπευθούν.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις