Αιχμές Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για τη νέα ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων :

Δεν έχει περάσει μήνας που ανέλαβε νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων. Στην πρώτη συνέντευξη του κου Τοπολιανακη με περίσσιο άγχος αλλά και πολιτικό θράσος διαβεβαίωνε ότι «θα υπερασπίσει το ίδιο τα συμφέροντα των μικρών αλλά και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων». Λες και έχουν τα ίδια παράλληλα συμφέροντα οι μικροί και οι μεγάλοι.  Φαίνεται ότι αυτοί που τους υποστήριξαν στις εκλογές (οικονομικά και πολιτικά «τζάκια») βιάζονται να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της νέας διοίκησης. Έτσι έτρεξαν στην αντιπεριφέρεια Χανίων να καταθέσουν  προτάσεις(ποιες προτάσεις;) που όμως  δεν έχουν περάσει από συζήτηση όπως θα έπρεπε από το διοικητικό συμβούλιο. Τι πιο δημοκρατικό όπως έκανε η προηγούμενη διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια που έφερνε στο δ.σ. για συζήτηση  ένα πλαίσιο  δράσης, που ιεραρχούσε τα προβλήματα  αλλά και τις δράσεις ,και τελικά αποφάσιζε συλλογικά . Τόση δημοκρατία που  τα μέλη του διοικητού συμβουλίου δεν  ενημερωθήκαμε  για την επικείμενη συνάντηση και το μάθαμε  από τις εφημερίδες.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και αποπροσανατολιστικό να θεωρεί η  νέα διοίκηση   τον καστανά , τον μετανάστη ,τον διπλανό μας  μικρέμπορα ως υπευθύνους για το παραεμπόριο και την παραοικονομία και όχι την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, των μονοπωλίων. Η στόχευση που έχει  σε ζητήματα όπως η κρουαζιέρα ,οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, η διαμεσολάβηση και όχι η  αμφισβήτηση στα άδικα πρόστιμα δείχνουν πως υπεκφεύγουν στα μεγάλα προβλήματα των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων.

"Sponsored links"

Τα ζητήματα που μας καίνε και μας κλείνουν στην κυριολεξία το σπίτι είναι η άδικη φορολογία από το πρώτο ευρώ ελλείψει αφορολόγητου, είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ,ο ΕΝΦΙΑ κ.α. Για αυτά τα θέματα η άποψη τους είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα  υπεράνω όλων οι αντιλαϊκοί νόμοι. Οι διεκδικήσεις για αυτούς  έχουν κομματικό πρόσημο και δεν συνάδουν με αυτούς και τα μεγάλα συμφέροντα  που εξυπηρετούν εξάλλου η οικονομία της ζούγκλας που υποστηρίζουν  μπορεί να αυτορυθμιστεί  δηλαδή να «φαγωθούν» οι μικροί για να μείνουν μόνο οι μεγάλοι..

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους  και τους αυτοαπασχολούμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να  μην το βάλλουν κάτω να μην σκύψουν το κεφάλι να αντιδράσουν συλλογικά και οργανωμένα. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε έχομε τα ίδια συμφέροντα. Γιατί με άλλα δεδομένα και παροχές επιχειρεί η πολύ μεγάλη εμπορική επιχείρηση και με άλλον καθημερινό αγώνα προσπαθούμε εμείς οι μικροί να επιβιώσομε. Οι καθημερινές ανάγκες μας, μας οδηγούν ,για  να διεκδικήσουμε  ένα καλύτερο αύριο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστής Συνεργασίας Εμπόρων
Βουρλακης Νικος ,Κανδηλιερακης Γεωργιος ,Μπινια Ιωαννα  ,Μπουζακης Ελευθεριος

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις