19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων: Να ανοίξουν μόνο τα μικρά εμπορικά καταστήματα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ημερομηνία:

Για βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους μικρούς εμπόρους αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων. Ζητά να ανοίξουν μόνο τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα υπόλοιπα να μείνουν κλειστά.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων μπροστά στο άνοιγμα των καταστημάτων πήρε ξεκάθαρη θέση.

Τα απανωτά lockdown δεν μπορεί να είναι το φάρμακό δια πάσα νόσο, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ,που έχει και την αποκλειστική ευθύνη,  το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν πήρε κανένα μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί τώρα να μας κουνάει το δάκτυλο  και να κλίνει την «ατομική ευθύνη» σε όλες τις πτώσεις. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό οικονομικό μέτρο για τους μικρούς α/α εμπόρους, που έχουν φτάσει σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας οδηγούν , όπως όλοι ξέρουμε ,στην χρεοκοπία και το λουκέτο. Ταlockdown εξανέμισαν το ήδηανύπαρκτοεισόδημα μας, διογκώσαν  τα χρέη μας . Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι πήραν , δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι.

Από αυτή τη σκοπιά ,  η πρόταση μας για να ανοίξουν μόνο τα μικρά εμπορικά καταστήματα  τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αδιαπραγμάτευτη. Υπάρχει ο οδικός χάρτης και η εμπειρία από την προηγούμενη καραντίνα, όπου είχαν ανοίξει πρώτα τα μικρά καταστήματα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση όμως  δεν χάλασε το χατίρι των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων. Με τη σημερινή απόφαση της έδειξε για ποιους νοιάζεται ,για ποιους φροντίζει ,για ποιους  νομοθετεί. Ποιο συγκεκριμένα η πρόταση της κυβέρνησης  για άνοιγμα  του λιανεμπορίου  με την μορφή   clickaway δείχνει ότι απευθύνεται κύρια  στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους που τα προηγούμενα χρόνια  συσσώρευσαν υπερκέρδη και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου,e-shop και πήραν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από την αγορά.Τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίζουν κανονικά την λειτουργεία τους σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τον πλήρη εξοπλισμό του Γενικού νοσοκομείου Χανίωντην διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων θεωρεί απαράδεκτη την στάση της πλειοψηφίας της  ΕΣΕΕ που μέσα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση ταυτίστηκε με τις καταστροφικές κυβερνητικές  πολιτικές για τους αυτοαπασχολουμένους και μικρούς εμπόρους. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλειοψηφία της  ΟΕΣΚ πρότεινε τυχοδιωκτικά το αυθαίρετο  άνοιγμα των καταστημάτων βάζοντας σε κινδύνους τους συναδέλφους μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο ,κάθε σύλλογο να πάρει ξεκάθαρη θέση τώρα στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε για την επιβίωση μας

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και  όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

  • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού- Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση και στην πρώτη καραντίνα. Όχι στο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων,
  • Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο
  • διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
  • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Οι εκλεγμένοι στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ,και στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...