Αδιανόητο: Πιστοποίησαν ποσοστό αναπηρίας μόνο 50% σε Κρητικό με ακρωτηριασμένο πόδι

Κανένα σχόλιο

Μάλλον θα πρέπει να λείπουν και τα δύο πόδια σε κάποιον άνθρωπο για να έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%. Αυτό φαίνεται να ήταν το σκεπτικό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας αφού στον 57χρονο Ηρακλειώτη Στέλιο Βιδάκη πιστοποιήθηκε ποσοστό αναπηρίας μόλις 50%, αν και ο ίδιος έχει πέρα από το ακρωτηριασμένο αριστερό του πόδι, φλεγμονή στο δεξί, δύο κατάγματα στον αυχένα, σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα και διαβήτη

Η καταγγελία έγινε στο Ράδιο Κρήτης ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει το ekriti, για το ακρωτηριασμένο πόδι του είπαν ότι… θα το ξαναδούν σε τρία χρόνια…

Ο κ. Βιδάκης διερωτήθη ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία οι γιατροί που έρχονται από την Αθήνα, αποφασίζουν για τα ποσοστά αναπηρίας.

"Sponsored links"

«Αν δεν υπήρχε μία κυρία στη γετονιά, η οποία να με φροντίζει, δεν θα μπορούσα να ζήσω. Έπαιρνα σύνταξη 740 ευρώ, και τώρα 410, όταν μόνο για τις βιταμίνες που χρειάζομαι το μήνα, οι οποίες δεν συνταγογραφούνται, δίνω 130 ευρώ! Η κατάσταση είναι τραγική»

Ο κ. Βιδάκης, είπε ότι θα περάσει ξανά από την επιτροπή στα τέλη Ιανουαρίου 2019, με την ελπίδα η κατάστασή του να αντιμετωπιστεί.

Να σημειώσουμε ότι ανά καιρούς έχουν υπάρξει και άλλες καταγγελίες για το Κέντρο Πιστοποίηση Αναπηρίας με ανθρώπους σε προχωρημένο στάδιο σκλήρυνσης κατά πλάκας και αδυναμία μετακίνησης να υποχρεώνονται να ταξιδέψουν στο Ηράκλειο για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις