Αθ. Εξαδάκτυλος για τα περιοριστικά μέτρα στην Κρήτη παρά τα λίγα κρούσματα: “Η φωτιά πάει να σβήσει κάπου και κάπου αλλού ανάβει”

Κανένα σχόλιο

Την εκτίμηση ότι ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

O κ. Εξαδάχτυλος εξέφρασε ενστάσεις σε σχέση με το σχέδιο εμβολιασμού στην Ελλάδα και τη φόρμα συγκατάθεσης που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν έναντι του κορωναϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος δεν είναι ενθαρρυντικός προς τους πολίτες.

"Sponsored links"

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρατήρησε ότι από πλευράς παροχής εμβολίων δεν πρόκειται να έλθει «αυτό που περιμέναμε» και σημείωσε ότι ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω το ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως είπε, για παράδειγμα, το ποσό των 12 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Να αλλάξει η φόρμα συγκατάθεσης που θα συμπληρώνουν οι πολίτες
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η φόρμα συγκατάθεσης που θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες, προτού εμβολιαστούν, πρέπει να αλλάξει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «προσβλητικό» το ότι γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να υπογράψουν ως επαγγελματίες υγείας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δηλώνεται με σαφήνεια εάν αυτός που πήρε το ιστορικό ήταν γιατρός.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, η διαχείριση θα πρέπει να ανατεθεί στους γιατρούς.

Αναζωπύρωση του ιού σε ορισμένες περιοχές

Αναφορικά με τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε ότι παρατηρείται μια αναζωπύρωση σε ορισμένες περιοχές και να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, καθώς οποιεσδήποτε εστίες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες.

Δεδομένου του ότι ο ιός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τους περιορισμούς, τα μέτρα που εξετάζονται, έχουν σκοπό να περιχαρακώσουν και να καταστείλουν το πρόβλημα.

«Η κυκλοφορία του ιού περιορίζεται όταν περιορίζεται η κυκλοφορία των ανθρώπων» ανέφερε συγκεκριμένα.

"Sponsored links"

Ερωτηθείς για τον λόγο που τα μέτρα δεν είναι πιο χαλαρά στις περιοχές, όπου δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, όπως είναι η Κρήτη, ο ίδιος σημείωσε ότι «η φωτιά πάει να σβήσει κάπου και κάπου αλλού ανάβει». Όπως υπογράμμισε, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και τα περιθώρια έχουν στενέψει.

tanea.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις