ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Σφακίων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΥΔΑΚΗΣ»

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Αρχιμενδρίτης Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολόγος – τ. Λυκειάρης
Χαρμόσυνη για όλους μας η είδησις για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Σφακίων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΥΔΑΚΗΣ». Μια χαρά και ικανοποίησις όχι μόνον των Σφακιανών, των Κρητικών και των απανταχού Ελλήνων και φιλελλήνων, γιατί ο μεγάλος και χαρισματικός Γεώργιος Ξενουδάκης αποτελούσε και θα αποτελέσει στο διηνεκές, τον τηλαυγή φάρο ανθρωπιάς, φιλαδελφίας, φιλογνωσίας, εθνοφιλίας με καθαρό και φλογερό πολιτικό λόγο. Υπόδειγμα βουλευτού, που λείπει σήμερα, αφήνοντας σε όλες τις γενεές μια βαρύτατη κληρονομιά και παρακαταθήκη.

Χαιρετίζομε, λοιπόν, την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Σφακίων και ξεχωριστά σημειώνομε ότι η έναρξις της λειτουργίας του έγινε με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, των προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων, που σιγά – σιγά οι εκάστοτε κρατούντες την υποβαθμίζουν με στόχο να την καταργήσουν από την Δημόσια Εκπαίδευση.

Αξίζει κάθε έπαινος στον Δήμο Σφακίων, στην οργανωτική επιτροπή, στον Πρόεδρον της επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητήν Πανεπιστημίου κ. Απόστολον Παπαϊωάννου, ο οποίος και εξεφώνησε τον πανηγυρικόν λόγον με επίκεντρο τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες . Ασφαλώς, η ψυχή του μεγάλου Γ. Ξενουδάκη θα αγάλλεται και όλων εκείνων που ακολουθούν τα χνάρια του και συμμερίζομαι την συγκίνηση και την ψυχική αγαλλίαση του εκλεκτού τέκνου των Σφακίων, και κατοίκου Ηρακλείου, κ. Νικολάου Νταμπακάκη, εμβριθή ιστοριοδίφην, ο οποίος αν έλειπε, ο Γεώργιος Ξενουδάκης θα ήταν θαμμένος στο χρονοντούλαπο της αγνωσίας και της λησμονιάς. Οφείλομε πολλοί και πολλά στον κ. Νταμπακάκη και επαινούμε όσους ακούνε τους κτύπους της φλογερής πατριωτικής ψυχής του, όπως ο αγαπητός μας Δήμος Σφακίων. Σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος μας, όπως οι σημερινές, μόνο αντάξιοι μιμητές του Γ. Ξενουδάκη μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν. Και το Δημοτικό Πανεπιστήμιο Σφακίων μπορεί πολλά να προσφέρει. Έχει να προσφέρει. Και θέλει να προσφέρει. Θα πρέπει να αγκαλιασθεί από όλους μας, ειδικότερα από τα κέντρα εξουσίας.

"Sponsored links"

Ευχή μας από καρδίας, μαζί με τα συγχαρητήρια μας, το Ανώτατο αυτό πνευματικό Καθίδρυμα να προχωρήσει, να καρποφορήσει και να συνδράμει στην προαγωγή του Πολιτισμού και των ιδεωδών της Θεωρητικής και πρακτικής επιστήμης. Στην μεταλαμπάδευση του αθανάτου Ελληνικού φωτός και της ελληνοχριστιανικής παιδείας.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις