«Ανεπιθύμητο»: Αποχωρεί από την Κρήτη το πλοίο C-Star

Κανένα σχόλιο

Σε πορεία αναχώρησης ως «ανεπιθύμητο» από την Κρήτη βρίσκεται από τα ξημερώματα το πλοίο του ακροδεξιού κινήματος «Defend Europe» μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον ενδεχόμενο ελλιμενισμό του στην Ιεράπετρα.

Το πλοίο των Ιταλών νεοφασιστών παρέμεινε για περίπου 36 ώρες στα ανοιχτά της Κρήτης, κοντά στη νήσο Κουφονήσι, επικαλούμενο βλάβη.

Στην Ιεράπετρα οργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ενώ αιτήματα να μην επιτρέψει τον ελλιμενισμό του πλοίου δέχτηκαν οι λιμενικές αρχές της περιοχής.

"Sponsored links"

Σε χθεσινή του δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης τόνισε: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις χθες αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».

Το πλοίο C-STAR έχει αγοραστεί από την ακροδεξιά πρωτοβουλία «Defend Europe» με στόχο να παρεμποδίσει τη διέλευση πλοίων με πρόσφυγες κυρίως στην Ιταλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και να τους απωθεί πίσω εκεί από όπου ξεκίνησαν.

Ωστόσο πριν από λίγες μέρες οι ιθύνοντες της επιχείρησης βρέθηκαν κατηγορούμενοι στην Κύπρο καθώς διαπιστώθηκε πως μετέφεραν παράνομα 20 ανθρώπους από τη Σρι Λάνκα, με πλαστά έγγραφα και μάλιστα με κάποιους από αυτούς να δηλώνουν πως τους ζητήθηκε να πληρώσουν 10.000 ευρώ στους ακροδεξιούς προκειμένου να τους μεταφέρουν παράτυπα στην Ιταλία!

Οι ίδιοι ακροδεξιοί πάντως χαρακτήρισαν τους 20 ανθρώπους που μετέφεραν ως «δόκιμους ναύτες».

Παρ’ όλα αυτά, από τις τουρκοκυπριακές αρχές τα μέλη του «Defend Europe» αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ οι άνθρωποι από τη Σρι Λάνκα υπέβαλαν αίτημα ασύλου στα Κατεχόμενα.

Από την Κύπρο οι… υπερασπιστές της Ευρώπης έφτασαν στα ανοιχτά της Κρήτης, ενώ αρχικό προορισμό έχουν δηλώσει το ιταλικό λιμάνι της Κατάνιας, όπου όμως επίσης έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από τον δήμαρχο της πόλης.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πρόκειται να κινηθεί προς την Τυνησία.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today