16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αντίο Ευαγγελία: Έφυγε η 8χρονη Ευαγγελία Καστρινάκη

Ημερομηνία:

Οι Χανιώτες και όλοι οι Έλληνες συγκινήθηκαν με τον αγώνα της 8χρονης Ευαγγελίας Καστρινάκη. Στήριξαν την προσπάθεια των γονιών της για να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να συνεχίσει τη μάχη της στο Λονδίνο, σε κλινική που εφάρμοζε πειραματική θεραπεία. Όμως, κάποιες φορές ακόμα και να βάλεις όλη σου τη δύναμη, δεν αρκεί.

Η μικρή Ευαγγελία έχασε τον τεράστιο αγώνα που έδωσε και μαζί με τους γονείς της θρηνεί όλη η ελλαδική κοινωνία. Το χαμογελαστό κορίτσι που με το θάρρος της κινητοποίησε ολόκληρη την κοινωνία παρουσίασε μία επιπλοκή στους πνεύμονες το Σάββατο, και την Κυριακή έφυγε από τη ζωή.

Να υπενθυμίζουμε ότι η 8χρονη είχε διαγνωσθεί με επιθηλιακό όγκο Wilms τον Φλεβάρη του 2016..

Ο όγκος του Wilms ή νεφροβλάστωμα, ICD-10 C64, είναι κακοήθης εμβρυονικός όγκος του νεφρού. Αποτελεί το 6% των νεοπλασιών στα παιδιά και είναι ο πιο συχνός όγκος του ουροποιογεννητικού συστήματος σε αυτά και αφορά περίπου 1 στα 10.000 παιδιά. Μεγαλύτερη επίπτωση παρατηρείται μεταξύ του 2ου και 3ου έτους της ζωής. Ο όγκος είναι αμφοτερόπλευρος στο 5 ως 10% των περιπτώσεων και πολυεστιακός διάσπαρτος στον ένα νεφρό στο 12%. Σπάνια εμφανίζεται και στους ενήλικες.

Η πλειοψηφία των νεφροβλαστωμάτων (75%) εμφανίζονται σε κατά τα άλλα φυσιολογικά παιδιά.

H Ευαγγελία αφού έλαβε θεραπείες στην Κρήτη ταξίδεψε και στην Αθήνα όπου προχώρησε σε χειρουργείο. Όμως, τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά και τελικώς η μόνη λύση που έμεινε στους γονείς ήταν να ταξιδέψουν στην κλινική της Αγγλίας Harley Street Clinic για να υποβληθεί σε δοκιμαστική θεραπεία.

euaggelia

Η δημοσιοποίηση του θέματος από τα κρητικά μέσα ενημέρωσης, κατά την προσπάθεια των γονιών να συγκεντρώσουν το υπέρογκο ποσό που είχαν ανάγκη, κινητοποίησε σχεδόν στο σύνολό της την κοινωνία.

Όμως, ούτε αυτό αρκούσε.

Τα συλληπητήρια της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης” στην οικογένειά της. Και ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, σε παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις, δε θα χρειάζεται η κινητοποίηση της κοινωνίας, αλλά το κράτος θα στέκεται αρωγός στους αγώνες των οικογενειών που αντιμετωπίζουν τέτοια σοβαρά προβλήματα.

Αντίο Ευαγγελία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...