ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά: Όχι στην υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης

Κανένα σχόλιο

Την υποχρηματοδότηση της επισκευής και συντήρησης των 164 σχολικών μονάδων του ν. Χανίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά.

«Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την περασμένη σχολική χρονιά 20 μόνο από τα Δημοτικά αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω των βροχών, πλημμυρίζοντας σε κάθε έντονη βροχή και ως το τέλος της χρονιάς δεν είχαν διορθωθεί παρά ελάχιστα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που καταλήγει με την υποσημείωση πως «Καλό είναι να υπενθυμίζουμε αυτή την κατάσταση σε όσους  προσπαθούν να ενοχοποιήσουν  για τις καταστροφές  στα σχολεία τη νεολαία και τους αγώνες της, στέλνοντάς τη μάλιστα στα δικαστήρια«

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Sponsored links"

«Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2017 οι πιστώσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τα χρήματα δηλαδή που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Χανίων και αφορούν στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων θα είναι  μειωμένες κατά 1600€. Από 246.000€ που ήταν το 2016 θα είναι 245.000€.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της υποχρηματοδότησης αρκεί να αναφέρουμε ότι στο Δήμο Χανίων υπάγονται 164 σχολεία (46 Δημοτικά, 84 Νηπιαγωγεία, 17 Γυμνάσια, 10 Λύκεια και 7 ΕΠΑΛ). Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε σχολείο αντιστοιχούν για την επισκευή και συντήρηση 1493,9.

Οι αντίστοιχες πιστώσεις σε επίπεδο Νομού είναι 352.900€, αυξημένες σε σχέση με πέρσι  κατά το δυσθεώρητο ποσό των 1100€. Αν μοιράσουμε και εδώ, αυτό το ποσό στα 262 σχολεία του Νομού (81 Δημοτικά, 125 Νηπιαγωγεία, 29 Γυμνάσια, 17 Λύκεια και 12 ΕΠΑΛ) σημαίνει ότι στο καθένα από αυτά αντιστοιχεί το ποσό των 1346,9€.

Αν και γνωρίζουμε ότι οι διαιρέσεις αυτές είναι αυθαίρετες, γιατί οι ανάγκες και το μέγεθος του κάθε σχολείου είναι διαφορετικά, είναι όμως ενδεικτικές της κατάστασης  απόλυτης υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης γενικότερα και της σχολικής στέγης ειδικότερα.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι για μια  ακόμη χρονιά τα σχολεία μας θα υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και τη συνολική σχεδόν αδυναμία να επισκευάσουν ακόμη και τις πιο μικρές φθορές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την περασμένη σχολική χρονιά 20 μόνο από τα Δημοτικά αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω των βροχών, πλημμυρίζοντας σε κάθε έντονη βροχή και ως το τέλος της χρονιάς δεν είχαν διορθωθεί παρά ελάχιστα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του «Καλλικράτη» που οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (Βάμβουκα, Σκουλάκη, Παπαδογιάννη) στήριξαν, και τώρα  παριστάνουν τις μωρές παρθένες προσποιούμενοι ότι δεν ήξεραν  και δεν γνώριζαν. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής διαιώνισης των μνημονίων και της λιτότητας, της πλήρους υιοθέτησης από το ΣΥΡΙΖΑ των κατευθύνσεων της ΕΕ και του προγράμματος των μενουμευρώπηδων. Είναι αποτέλεσμα της στάσης της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που αντί να καταγγέλλει αυτές τις πολιτικές επιλογές και να διεκδικεί το σπάσιμο των μνημονίων στην πράξη, τις στηρίζει.

Η μόνη ελπίδα,  για να μπορούν τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται μέσα σε σχολικά κτίρια που τους αξίζουν και όχι στα επικίνδυνα ερείπια στα οποία έχουν μετατραπεί, λόγω των μνημονίων, είναι  οι αγώνες του εκπαιδευτικού και συνολικότερα του εργατικού κινήματος.

Υ.Γ.  Καλό είναι να υπενθυμίζουμε αυτή την κατάσταση σε όσους  προσπαθούν να ενοχοποιήσουν  για τις καταστροφές  στα σχολεία τη νεολαία και τους αγώνες της, στέλνοντάς τη μάλιστα στα δικαστήρια.»

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today