Αντ. Μπαλωμενάκης: Έρχεται κακουργηματική δίωξη για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Κανένα σχόλιο

Στην αποκάλυψη ότι η εισαγγελική πρόταση για τα 7 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να συνέστησαν «συμμορία» παράνομων προσλήψεων και συγκάλυψης στοιχείων μπορεί να οδηγήσει στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη, προχώρησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Αντώνης Μπαλωμενάκη.

«Η αποστολή εκ μέρους της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στη Βουλή της δικογραφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης» αποκάλυψε στην Εξεταστική ο κ Μπαλωμενάκης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως «πρέπει να ερευνηθεί εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 23-23 άτομα που αναφέρονται, τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη». Πρόσθεσε δε ότι η απασχόληση των 17 στο γραφείο Γεωργιάδη προκάλεσε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου την οποία το πόρισμα εκτιμά σε 256.000 ευρώ συνολικά για ένα χρόνο, δηλαδή ξεπερνά τις 150.000 ευρώ και έχει κατά συνέπεια κακουργηματικό χαρακτήρα.

Πέραν των κρίσεων της δικαιοσύνης ο κ. Μπαλωμενάκης εξέφρασε και την προσωπική του γνώμη λέγοντας ότι «αποδεικνύεται πλήρως» το γεγονός της παράνομης απασχόλησης 22 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Άδωνι Γεωργιάδη «έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, έλλειψη πραγματικής απασχόλησης. Υπογράμμισε δε ότι έγινε και χρήση τεχνασμάτων για να αποκρυβούν οι προσλήψεις από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ή και απο την ίδια την πρόεδρο Τζένη Κρεμαστινού και τις διωκτικές αρχές.

"Sponsored links"

Ο κ. Μπαλωμενάκης άφησε, όμως, ανοικτό και το ενδεχόμενο να κινηθεί διαδικασία συγκρότησης προανακριτικής κατά του Άδωνι Γεωργιάδη βάσει της εισαγγελικής πρότασης-φωτιά που έφτασε στη Βουλή και ενσωματώθηκε στη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Υπάρχει πάντα η δυνατότητα προανακριτικής βάσει της δικογραφίας» τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Τα τεχνάσματα της “συμμορίας” των 7 για τις προσλήψεις Γεωργιάδη

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής αποκάλυψε, όμως, και στοιχεία του πόρισματος για του 7 που φέρονται να μεταχειρίστηκαν μεθόδους συμμορίας για να προσλάβουν παράνομα εργαζομένους στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο προσωπικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα 7 στελέχη παραπέμπονται για απιστία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. «Το πόρισμα εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι είχαν συστήσει συμμορία» ανέφερε παραπέμποντας στα «τεχνάσματα» των 7 οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέθεσαν στην Εξεταστική και είτε δήλωναν «άγνοια» για το θέμα είτε προσπαθούσαν να συγκαλύψουν το θέμα.

Επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Εξεταστικής για την υγεία

Το περιεχόμενο της πορισματικής έκθεσης των εισαγγελέων διαφθοράς, που κατονομάζει επτά άτομα του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, φέρονται να διέπραξαν σωρεία κακουργηματικών πράξεων, με ζημία για το δημόσιο, άνω των 250.000 ευρώ, επιβεβαίωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της εξεταστικής για την υγεία.

Όπως εξήγησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, εκ του κανονισμού της βουλής, παρέχεται η δυνατότητα σύστασης προανακριτικής κατά του πρώην υπουργού υγείας, επί κυβερνήσεων της ΝΔ, εφόσον υπογράψουν τη σχετική πρόταση 30 βουλευτές.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις