Αντ. Παπαδεράκης: Η απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για ανανέωση της σύμβασης για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι είναι προϊόν εγκλωβισμού

Κανένα σχόλιο

Σε μία βαρυσήμαντη δήλωση προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνης Παπαδεράκης σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης στην εταιρεία Belvedere:

Θεωρώ ότι η απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης ,να ανανεώσει την από το 2017 σύμβαση παραχώρησης χρήσης στην εταιρεία BELVEDERE  των ιστορικών ακινήτων στο λόφο Καστέλι δεν συνάδει ούτε με την Ακαδημαϊκή αντίληψη αλλά ούτε και με το γενικότερο πνεύμα που γνωρίζω ότι διαπνέει τις Πρυτανικές αρχές για το ρόλο του Πολυτεχνείου ως Δημόσιου Ακαδημαϊκού και Ερευνητικού Ιδρύματος. Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι προϊόν εγκλωβισμού προγενέστερων  δεσμεύσεων και διεργασιών.

Δεν θα σταθώ σε ενστάσεις και τυχόν κενά στις διαδικασίες με σημαντικότερη την συμφωνία σε χρήσεις που δεν επιτρέπονται.

"Sponsored links"

Θέλω να επισημάνω όμως ότι,εκτός από την ιστορική σημασία  τους για τη πόλη και την ιδιαίτερη σημασία τους λόγω της θέσης τους ,τα κτίρια στο Καστέλι είναι μέρος και της ιστορίας του ίδιου του Πολυτεχνείου μιας και στέγασαν τις πρώτες Ακαδημαϊκές και Εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. Συνεπώς η μετατροπή τους σε ξενοδοχείο με συναφείς εμπορικές δραστηριότητες θα αποτελεί ,πέρα των άλλων ,και προσβολή στην ιστορία του Πολυτεχνείου Κρήτης.  Ας φανταστούμε, στο όνομα κάποιων εσόδων,την μετατροπή των κτιρίων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων σε ξενοδοχείο ή Εμπορικό Κέντρο .

Οι χρήσεις πρέπει να είναι εντός του ρόλου ενός Δημόσιου Ακαδημαϊκού , Ερευνητικού Ιδρύματος. Στο πνεύμα αυτό είχα διατυπώσει ,στα τέλη του 2019, ως Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας στις Πρυτανικές αρχές και σε άλλους καθηγητές την ιδέα της δημιουργίας μιας θερμοκοιτίδας καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων σε τομείς νέων τεχνολογιών ,πολιτισμού και δημιουργικής βιομηχανίας και ευρύτερα την δημιουργία ενός Πόλου καινοτομίας στα Χανιά πράγμα που  θα δώσει ώθηση στη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου στο Ακρωτήρι. Είναι υπόθεση πρωτίστως του Πολυτεχνείου αλλά και των τοπικών αρχών και φορέων η επεξεργασία και υιοθέτηση και άλλων ρεαλιστικών και αναγκαίων χρήσεων.

Η τοπική κοινωνία και οι φορείς είναι πιστεύω έτοιμοι να στηρίξουν και τώρα  , όπως έγινε και στα πρώτα του βήματα, το Πολυτεχνείο Κρήτης σε κάθε προσπάθεια ακαδημαϊκής ανέλιξης αλλά και συμβολής του στην πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης των Χανίων και γενικότερα της Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης και σε αυτή τη φάση, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι  έτοιμη  να κάνει ,όπως και μέχρι τώρα ,αυτό που μπορεί και πρέπει, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις