Απίστευτη εκτίμηση αναλυτών: Το F-35 που ζητούν οι ΗΠΑ να αγοράσει η ελλάδα είναι… «νεκρό»

Κανένα σχόλιο

Μπορεί το F-35 να θεωρείται ως το κορυφαίο και πιο εξελιγμένο αυτή τη στιγμή μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές του National Interest, το αεροσκάφος είναι… «νεκρό» πριν καλά-καλά μπει σε πλήρη χρήση από διάφορες ένοπλες δυνάμεις του πλανήτη.

Κι αυτό, διότι, όπως αναφέρουν οι εν λόγω αναλυτές, επικαλούμενοι πηγές των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ήδη Αεροπορία και Ναυτικό έχουν αρχίσει τις συζητήσεις σχετικά με το μαχητικό 6ης γενιάς, το οποίο επιδιώκουν να είναι έτοιμο ως τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

"Sponsored links"

Αν και η συζήτηση βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο (σχεδιασμοί και απαιτήσεις από το αεροσκάφος), εδώ και μερικά χρόνια γίνεται μια προσπάθεια οι απαιτήσεις της Αεροπορίας και του Ναυτικού να συνενωθούν σε ένα ενιαίο οπλικό σύστημα.

Μερικές από τις βασικές προδιαγραφές του μαχητικού 6ης γενιάς περιλαμβάνουν αυξημένες stealth ιδιότητες, δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, πλήρη δικτύωση, αυξημένη αυτονομία, υπερηχητικά όπλα και πολλά, πάρα πολλά drones.

Μια από τις βασικές ιδέες γύρω από το νέο μαχητικό είναι ότι θα μπορεί να λειτουργεί ως μητρικό σκάφος για drones και ότι θα μπορεί και το ίδιο να πετά και να πραγματοποιεί αποστολές χωρίς πιλότο.

Επίσης, μια ακόμα ιδέα είναι αυτή του «έξυπνου δέρματος» δηλαδή της πλήρους κάλυψης της ατράκτου με αισθητήρες, οι οποίοι θα τροφοδοτούντ το αεροσκάφος με πληροφορίες για τα πάντα.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από τη μία πλευρά το Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει το νέο μαχητικό για να αντικαταστήσει τα F/A-18 αρχής γενομένης από το 2035, ενώ ο «χρόνος ζωής» του F-35 έχει προσδιοριστεί ως το 2070.

Σημειώνεται ότι και οι Ευρωπαίοι, αλλά και η Βρετανία σχεδιάζουν κι αυτοί τα δικά τους μαχητικά 6ης γενιάς.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις