14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Καταφύγιο τρομοκρατών» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Ξεπέρασε τα όρια ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Sabah, είπε ότι ζήτησε από την Αθήνα «μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση» για τα αιτήματα της Άγκυρας για έκδοση μελών του PKΚ, του DHKP-C και «γκιουλενιστών τρομοκρατών».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν φέρεται να είπε: «Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε “κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς”».

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι είπε στον Κ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό: «Κοιτάξτε, εμείς δεν σας έχουμε κάνει κάτι μέχρι στιγμής. Έχετε επιστρέψει δύο χιλιάδες πρόσφυγες και εμείς τους πήραμε. Δεν σας τους ξαναστείλαμε πίσω. Ως εκ τούτου, είναι θέμα αλληλεγγύης. Το πλεονέκτημά σας είναι ότι βρίσκεστε στην Ε.Ε. Επομένως, στην επόμενη φάση θα πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση αυτή την αλληλεγγύη», σημειώνοντας, πάντως, ότι «θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη ήταν εποικοδομητική».

Η Daily Sabah αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για το DHKP-C και άλλες κουρδικές ομάδες, ισχυριζόμενη, μάλιστα ότι υπάρχει στρατόπεδο εκπαίδευσης «τρομοκρατών» στο Λαύριο, ενώ επαναφέρει το αίτημα έκδοσης των οκτώ αξιωματικών που είχαν διαφύγει από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ωστόσο, οι προκλήσεις Ερντογάν δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς απέρριψε κάθε συζήτηση για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. «Η Τουρκία γνωρίζει καλά τι είναι το δίκαιο της θάλασσας και από πού προέρχεται αυτό. Και όσο η κυβέρνηση της Λιβύης στέκει όρθια, θα προχωρήσουμε σε αυτό το σχέδιο» είπε ο Ερντογάν.

«Η άλλη πλευρά ενοχλείται» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχολιάζοντας ότι «ενοχλούνται εκείνοι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιοχή» και προσθέτοντας ότι Γαλλία και Γερμανία «ασχολήθηκαν επίσης με το ζήτημα» κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο.

O Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης και στην υπαναχώρηση της τουρκικής πλευράς στο νατοϊκό σχέδιο για τη Βαλτική, ζητώντας σε αντάλλαγμα για τη μη άσκηση βέτο, την υποστήριξη των μελών της Συμμαχίας στη σύγκρουση της χώρας του με τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για προκλήσεις Ερντογάν: Ελπίζουμε ο Μητσοτάκης να μην κράτησε ίσες αποστάσεις

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν οι ακραίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις σχέσεις «τρομοκρατών» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσαν τις δηλώσεις Ερντογάν στην πάγια τακτική της Τουρκίας, ωστόσο, κάλεσαν τον κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει τι απάντησε στις αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα.

Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.

Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει.

"google ad"

Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...