12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στην 24ώρη απεργία των ΜΜΕ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ ενημερώνει ότι την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη όλα (;) τα μέσα ενημέρωσης θα απεργούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ». Ο Αγώνας της Κρήτης θα συμμετάσχει στην απεργία τηρώντας την απόφαση της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, από κοινού με τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει ομόφωνα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 (από τις 06.00 έως τις 06.00 της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017) και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Oι δημοσιογράφοι, διεκδικούν:

–  Να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

–  Να διασφαλιστούν νομοθετικά οι οικονομικοί πόροι των ταμείων του κλάδου.

– Η κυβέρνηση να ρυθμίσει άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς μετά από ένα και πλέον χρόνο δεν έχει βρεθεί καμία λύση για τα επικουρικά ταμεία του κλάδου και όλοι οι εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά τον αέρα. Επισημαίνουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επικουρικής ασφάλισης σε όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που εξαγγέλθηκε όλους τους συναδέλφους, με δεδομένο ότι διανύουμε κρίσιμες στιγμές και η μαζικότητα και η ομοψυχία είναι προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.”

Σχετικά ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΕΣΥ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Μετά τις συνεχείς και σκόπιμες παλινωδίες της εργοδοτικής πλευράς σε ό,τι αφορά τη θέσπιση χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Οργανισμού των εργαζομένων στην Ενημέρωση, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να προχωρήσει η κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος, εγκαταλείποντας κάθε δισταγμό. Για να σταματήσουν «να παίζουν κρυφτό οι ιδιοκτησίες των καναλιών».

Με αυτό το στόχο, η ΠΟΕΣΥ στηρίζει την αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις-μέλη της και οι άλλες Ενώσεις του Διασωματειακού, διεκδικώντας:

Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης

"google ad"

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Σεβασμό στους κανόνες της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην απεργία και τις Ενώσεις να περιφρουρήσουν τους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...