Απονομή βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2017 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ι. Καμπίτση (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου) η τελετή απονομής των βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2017.

Ο William Stanley Moss ή, όπως ήταν γνωστός, Billy Moss (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη. Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά (IΙΙ Met by Moonlight) γυρίστηκε και ταινία και κυκλοφορεί τώρα και σε ελληνική μετάφραση (Κακό φεγγαραντάμωμα. Το χρονικό της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε, Μεταίχμιο 2016). Η κόρη του Billy Moss, Gabriella Bullock, διέθεσε μέρος του ποσού που προέρχεται από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του πατέρα της και θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.

Φέτος βραβεύονται η φοιτήτρια Μαρία Πρωτόπαπα (Μεταπτυχιακό Α΄ Κύκλου, Τμήμα Φιλολογίας) και ο φοιτητής Παναγιώτης Αντωνόπουλος (Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Φιλολογίας).

"Sponsored links"

Η επίδοση των  βραβείων θα γίνει από τη χορηγό κυρία Gabriella Bullock και παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Αν. Καθηγητή Κωνσταντίνου Σπανουδάκη και του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Αν. Καθηγητή Στέλιου Παναγιωτάκη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today