Απόφαση Φοιτητικών συλλόγων Βιολογικού, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Τ.Ε.Ι Ρεθύμνου, Φοιτητικών εστιών Χανίων υπέρ του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη

Κανένα σχόλιο

Με απόφασή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Τ.Ε.Ι Ρεθύμνου, καθώς και οι φοιτητές των Φοιτητικών εστιών Χανίων τάσσονται υπέρ του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ως φοιτητικοί σύλλογοι χαιρετίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία του νεολαίου ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμου Δίοπου Μηχανικού – Τ/ΜΗΧ) ενάντια στην συμμετοχή της Φρεγάτας “Ναβαρίνον”, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στη ΝΑΤΟική αποστολή “Sea Guardian”, εκτός συνόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο, που οργανώνεται στα πλαίσα της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ που ουσιαστικά αποτελεί μία ακόμη πρόβα πολέμου που οργανώνεται στην περιοχή.

"Sponsored links"

Καταγγέλουμε και τον τρόπο που αντιμετώπισε το Πολεμικό Ναυτικό (τον μετέθεσε σε άλλο πλοίο) την καταγγελία για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές αποστολές που δεν υπηρετούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την ειρήνη στην περιοχή!

Αυτή η στάση του νέου στρατευμένου εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του εργατικού-λαϊκού και φοιτητικού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σφαγεία που στήνουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, απόφαση που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, ίσα-ίσα η ίδια η ιστορική πείρα δείχνει την επικαιρότητα του συνθήματος που βροντοφώναξαν χιλιάδες νέοι στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία!».

Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους τους νέους και τις νέες να εκφράσουν την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στο ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Να δυναμώσουν την πάλη με αιτήματα:

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Κανένα ελληνικό πλοίο να μη σηκώσει σημαία το ΝΑΤΟ!

Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις!

Καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου!

Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας!

Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων!

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις