13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ας το έχουμε υπόψη μας… πολλοί είναι φορείς αλλά κυκλοφορούν κανονικά ανάμεσά μας. Και στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σχολιάζοντας το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) ο Χαράλαμπος Γωγός υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200 ενώ επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι το έχουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.

Εμείς θα προσθέταμε ότι πέραν όλων αυτών που είναι ασυμπτωματικοί υπάρχουν και πάρα πολλοί που έχουν συμπτώματα και δεν έχουν διαγνωσθεί και κάποιοι – πολλοί λιγότεροι – που ενώ έχουν διαγνωσθεί θετικοί δεν παραμένουν σε καραντίνα αλλά κινούνται… ελεύθερα.

Ξέρουμε ότι συμβαίνει και στα Χανιά. Γνωρίζουμε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ανέβασαν υψηλό πυρετό και είχαν σειρά συμπτωμάτων όμως μετά από συμβολή από γιατρό παρέμειναν σπίτι τους και δεν επισκέφθηκαν νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ. Όπως γνωρίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση ανθρώπου ο οποίος έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό (με ελαφρά συμπτώματα) όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να επισκέπτεται μπαρ.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα Χανιά το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί σε πρωταθλητή των κρουσμάτων στην Κρήτη και αυτό αν μη τι άλλο αποτυπώνει ότι ίσως στο νομό μας υπάρχει μία υπέρμετρη χαλαρότητα αλλά και μία μη θέληση τήρησης των αυτονόητων μέτρων προστασίας από ανθρώπους που ασθενούν.

Μάλλον πολλοί συμπολίτες μας πιστεύουν ότι “κορωνοϊός δεν υπάρχει”…

Σίγουρα, το αφήγημα της ατομικής ευθύνης χρησιμοποιείται πολιτικά για την απόκρυψη των πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση της πανδημίας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ατομική ευθύνη σε αυτό που συμβαίνει. Το ελάχιστο που μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει είναι όταν διαγνώσκεται θετικός στον ιό να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην τον διαδίδει περαιτέρω.

Αν δεν το κάνουμε κι αυτό… ζήτω που καήκαμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...