Αυξάνεται ο αριθμός των ψηφισμάτων δήμων που ζητούν την ανάκληση του τίτλου του Χ. Ρίχτερ, αλλά πέρα βρέχει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ένα ακόμα ψήφισμα, ομόφωνο και αυτή τη φορά, από τον Δήμο Μυλοποτάμου έρχεται να αναδείξει το θέμα της μη τήρησης της απόφασης του Πανεπιστημίου Κρήτης για άμεση ανάκληση του τίτλου του Χάινς Ρίχτερ. 19 μήνες μετά την ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να την ανάκληση του τίτλου του Χάινς Ρίχτερ, τίποτα δεν έχει συμβεί. Οι πολίτες συνεχίζουν να αντιδρούν, οι δήμοι συνεχίζουν να εκδίδουν ψηφίσματα όμως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μη τηρώντας την απόφαση που έχει ληφθεί από τα όργανά του, προσφέρει ασυλία στο Γερμανό καθηγητή ενάντια και πέρα από κάθε λογική.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος Μυλοποτάμου αναφέρονται τα εξής:

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αναγνώριση του καθ. Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπ. Κρήτης

"Sponsored links"

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου στηρίζει τον αγώνα για την άμεση ανάκληση του τίτλου του επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Χάιντς Ρίχτερ και δηλώνει τη συμπαράσταση του στην πρωτοβουλία των Πολιτών της Κρήτης που εύλογα απορούν για ποιους λόγους το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει προβεί σε καμιά ουσιαστική κίνηση ανάκλησης του διδακτορικού τίτλου από τον Χ. Ρίχτερ, όπως αυτό ορίζεται στην από 25-05-2016 ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Δεδομένου ότι ο νέος Νόμος ορίζει την Σύγκλητο ως αρμόδιο όργανο για το χειρισμό τέτοιων ζητημάτων ζητάει από την Πρυτανική Αρχή να αποκαταστήσει την ηθική τάξη εμπράκτως και να προβεί άμεσα στην διαδικασία ανάκλησης του διδακτορικού τίτλου από τον Χ. Ρίχτερ.

Μαζί με το Δήμο Μυλοποτάμου, 12 ψηφίσματα Δήμων της Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα αυτό, έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Τα υπόλοιπα ψηφίσματα είναι τα εξής:

Περιφέρεια Κρήτης, ψήφισμα, 9.12.2014
Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, ομόφωνο ψήφισμα, 28.11.2014
Δήμος Ανωγείων, ψήφισμα, 9.12.2014
Δήμος Βιάννου, ομόφωνο ψήφισμα, 11.12.2014
Δήμος Καντάνου-Σελίνου, ομόφωνο ψήφισμα, 12.12.2014
Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ομόφωνο ψήφισμα, 16.12.2014
Δήμος Αγίου Βασιλείου, ομόφωνο ψήφισμα, 22.12.2014
Δήμος Αμαρίου, ψήφισμα, 23.12.2014
Δήμος Ρεθύμνης, ψήφισμα, 21.01.2015
Δήμος Πλατανιά, ομόφωνο ψήφισμα, 31.10.2017
Δήμος Σφακίων, ομόφωνο ψήφισμα, 9.12.2017

Επιστολές για αυτό το θέμα προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν επίσης στείλει:

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επιστολή 26.11.2014

Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, επιστολή 4.12.2014

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.), επιστολή 22.11.2017

"Sponsored links"

Τέλος συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για το θέμα αυτό. Έως τώρα οι υπογραφές είναι 342. Τις υπογραφές μπορείτε να τις δείτε εδώ: (https://www.facebook.com/Kriti.antistasi/posts/1372732482824063)

Σε σχετικό κείμενο η Πρωτοβουλία Πολιτών αναφέρει:

“Φαίνεται ότι στη Κρήτη υπάρχει μια γενικότερη συσπείρωση για το θέμα αυτό και είναι προς τιμήν των δημάρχων της Κρήτης που συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια. Σύντομα θα υπάρχουν και νεότερα.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις