15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καφέ Κήπος στο Δημοτικό Κήπο Χανίων οι 6 υποψήφιοι βουλευτές με τη Λαϊκή Ενότητα στα Χανιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου ενώ σε δηλώσεις που έγιναν τονίσθηκε ότι η πρόταση της Λαϊκής Ενότητα κινείται στους άξονες της κρατικοποίησης των τραπεζών, της διαγραφής του χρέους, της επανεκκίνησης της οικονομίας και της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου.

Οι έξι υποψήφιοι της Λαικής Ενότητας είναι:

1) Γιώργος Ρωμανιάς
2) Ανδρέας Λιοδάκης
3) Νίκος Τζινευράκης
4) Ελένη Βουγιουκαλάκη
5) Γιάννης Μυλωνάκης
6) Λουκία Καλλιγιάννη

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτές οι εκλογές γίνονται με λίστα κι έτσι, εφόσον η Λαϊκή Ενότητα κατορθώσει να εκλέξει βουλευτή, εκλέγεται ο πρώτος στη λίστα.

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνεχίζει την περιοδεία του στο νησί και την Κυριακή θα βρίσκεται στα Χανιά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Άφιξη το πρωί (10:00) στα Χανιά και επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτό, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού. Στη συνέχεια, περιοδεία στην πόλη.

Επίσκεψη το μεσημέρι (13:00) στην μαρτυρική Κάνδανο για απόδοση φόρου τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Συνάντηση το απόγευμα (16:30) στο Αεροδρόμιο Χανίων με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και, στη συνέχεια, αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα στις 18:05.

Το αναλυτικό βιογραφικό των υποψήφιων της Λαϊκής Ενότητας στα Χανιά:

ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

romanias_3

Γεννήθηκε το 1938.

"google ad"

Οικονομολόγος – τ. Δικηγόρος – Ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Έχει συμμετάσχει, από το 1977, σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων και θεματικών διεθνών Διασκέψεων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (Οργάνωσης του ΟΗΕ).

Έχει, επίσης, συμμετάσχει, στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας, στις ετήσιες Συνόδους της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), στη Γενεύη.

Στέλεχος της ΔΕΗ από το 1963 και εκ των βασικών διαμορφωτών του ειδικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του προσωπικού της. Διετέλεσε Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης της Επιχείρησης.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική – Πληροφορική (ΠΑΕΠ Α.Ε. – σήμερα Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού – ΕΙΕΑΔ)

Συγγραφέας σειράς μελετών και αρθρογράφος έγκριτων αθηναϊκών εφημερίδων και επιστημονικών περιοδικών.

Υπήρξε επί 25ετία Πρόεδρος Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων και αντιπρόσωπος σε Συνέδρια της ΓΣΕΕ.

Υπήρξε μέλος της διοίκησης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Ιδρυτικό μέλος του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Διετέλεσε μέλος του του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ της ΑΣΟΕΕ.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

Έχει διατελέσει:

· Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ), για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

· Σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

· Εμπειρογνώμων της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) σε θέματα Ε.Ε., κοινωνικής ασφάλισης και αναπτυξιακής νομοθεσίας.

· Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) σε θέματα κοινωνικής συνοχής και δημοσιονομικών προοπτικών.

· Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακά Προγράμματα «Απασχόληση – Επαγγελματική κατάρτιση», «Ανταγωνιστικότητα» και «Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Πόρων»).

· Μέλος της «Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση».

· Μέλος της «Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία».

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

λιοδακης

Γιατρός, ειδικευόμενος Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στα Χανιά. Από τα μαθητικά χρόνια συμμετείχε ενεργά στο εκπαιδευτικό κίνημα με αφορμή την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του Αρσένη. Συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2003 μέσα από το μετωπικό σχήμα της Πρωτοβουλίας Αγώνα 2003. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στο νέο νόμο-πλάισιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 μέσα από τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας “Γρηγόρης Λαμπράκης” κατά την διετία 2006-2007.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Χανίων με την ΕΝΑΝΤΙΑ το 2007, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2009 και το 2012 και υποψήφιος περ.σύμβουλος Κρήτης με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη το 2010 και με την Ανυπόταχτη Κρήτη το 2014.

Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των πλατειών το 2011 μέσα από την ανοιχτή συνέλευση του Νέου Ηρακλείου.

Μέλος της πολιτικής οργάνωσης Αριστερή Ανασύνθεση.

Από το καλοκαίρι του 2009 που ξεκίνησε να εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πάρει μέρος σε σειρά αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων(2012-2014) και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (2013-2015). Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων από το 2013 μέχρι και σήμερα.

ΤΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

τζινευράκης

Γεννήθηκε το 1955 στα Χανιά. Τα παιδικά του χρόνια σημάδεψαν η φτώχεια αλλά και η αλληλεγγύη των κατοίκων της Νέας Χώρας, όπου και μεγάλωσε.

Το 1975 μαθητής συμμετείχε – ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου σπουδαστών – στους αγώνες για να γίνει ο «Δαίδαλος», Δημόσια σχολή.

Το 1982 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του «Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων».

Την δεκαετία του `80 σπούδαζε στο ΤΕΙ Ηρακλείου – όπου συμμετείχε στα όργανα του ιδρύματος ως εκπρόσωπος των φοιτητών – ενώ παράλληλα εργαζόταν και ήταν για δύο θητείες στο Δ.Σ. του «Σωματείου Σερβιτόρων Ανατολικής Κρήτης».

Το 1991~92 συμμετείχε – από την μεριά της ΓΣΕΕ – Ομοσπονδίας Τουρισμού – σε κορυφαία διεθνή συνάντηση για την διαμόρφωση της Τουριστικής πολιτικής στην Ν.Α. Ευρώπη, υπό την αιγίδα της Κομισιόν.

Διετέλεσε επί σειρά ετών, πρόεδρος των «Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων» του 12ου Δ.Σ.Χ. του 3ου Γ.Χ. του 3ου Λ.Χ. ενώ παράλληλα και για τρείς θητείες ήταν μέλος του Δ.Σ. της «Ένωσης Γονέων Χανίων».

Από το 1999 έως και το 2009 αναμείχθηκε συνδικαλιστικά από θέσεις ευθύνης (Δ.Σ.) στα σωματεία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του «Εργατικού Κέντρου Χανίων» για μια θητεία.

Το 2009~10 ηγήθηκε του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των 800 συμβασιούχων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» για την διάσωση της εργασίας μας.

Παράλληλα, συμμετείχε και συμμετέχει σε συλλογικές κοινωνικές δραστηριότητες (Στέκι Μεταναστών, Κοινωνική Κουζίνα και άλλες αλληλέγγυες δράσεις.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα (1980 ~ σήμερα ) ήταν πολιτικά ενταγμένος στο ΚΚΕ, συμμετείχε στην ίδρυση του ΣΥΝ όπως και πρωτοστάτησε στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις ευθύνης.

Σήμερα, συνεπής στις κοινωνικές μου αναφορές, στηρίζει την ελπίδα του υπερήφανου “ΟΧΙ” του Λαού μας, μέσα απο τις γραμμές της “ΛαΕ”.

Είναι παντρεμένος με την Μαλάμω Ιορδανίδου με έντονη δράση στους εργατικούς αγώνες επί 35 χρόνια και έχουν μια κόρη την Αριστέα.

Καταθέτει την υποψηφιότητά του στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΛΑΚΗ-ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΛΕΝΗ

βουγιουκαλακη

Μητέρα δύο παιδιών, συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, 17/5/1958. Κάτοικος Χανίων, 1η πάροδος Χ´´ Μιχάλη Νταλιάνη 2, Σπλάντζια.

Από τα 16 της χρόνια, υπηρετεί την Αριστερά. Στη μαθητική νεολαία Ρήγας Φεραίος και κατόπιν στο ΚΚΕ. Το 1989, αμέσως μετά τη διάσπαση, εντάσσεται στον Συνασπισμό. Υπήρξε γραμματέας οργάνωσης Τούμπας και μέλος Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με την Ανταρσύα. Στις τελευταίες εκλογές στήριξε συνειδητά τον Σύριζα, προκειμένου να έρθει η Αριστερά για πρώτη φορά στην εξουσία, λέγοντας ΟΧΙ στα μνημόνια και την εξαθλίωςη της Ελληνικής κοινωνίας. Μετά την τελευταία διάσπαση, στήριξε δημόσια την Λαϊκή Ενότητα, ώστε το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος να δικαιωθεί επιτέλους, απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές. Παράλληλα, ως ενεργός πολίτης, στηρίζει κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως τα θύματα τράφικιγκ και οι κακοποιημένες γυναίκες, ενώ συμμετέχει στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Γυναικών.

Στόχος της είναι να προσφέρει στο φεμινιστικό κίνημα, στη χειραφέτηση των γυναικών, οι οποίες αποτελούν μαζί με τα παιδιά, τα κύρια θύματα της κρίσης. Θα ήθελε να προσφέρει, επίσης, στον πολιτισμό. Θεωρεί, ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία, είναι η ασπίδα της κοινωνίας, απέναντι στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία!

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε και ζει στα Ροδωπού Χανίων. Εργαζόμενος ΟΑΚ, Μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΚ.

ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΙΑ

καλλιγιάννη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα.Στα Χανιά ζει από το 1987. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Από μαθήτρια συμμετείχε ενεργά από το 1976 στο μαθητικό κίνημα. Δούλεψε στην Εθνική Τράπεζα από το 1978-2000 , όπου και συνδικαλιζόταν (αντιπρόσωπος στην ΟΤΟΕ). Από το 2001 μέχρι σήμερα ασχολείται με το επάγγελμα του κτηματομεσίτη. Είναι Πρόεδρος Μεσιτών Νομού Χανίων . Από το 1979 μέχρι σήμερα μέλος ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

Παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...