Αύξηση θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18

Κανένα σχόλιο

Τα πάνω – κάτω αναφορικά με τη θητεία των κληρωτών στις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζει να φέρει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζει ένα πακέτο αλλαγών στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων προβλέπονται η αύξηση του χρόνου της θητείας στο Στρατό Ξηράς από εννέα μήνες, που είναι σήμερα, στους 12 μήνες, πως είναι και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζεται η υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 τους χρόνια, όπως και εθελοντική η στράτευση των γυναικών.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ελληνικού στρατού και συνδυάζονται σε προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

"Sponsored links"

Οι Αρχηγοί των τριών Όπλων έχουν ζητήσει 2.000 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 1.200 οπλίτες θα διατεθούν στον Στρατό Ξηράς και οι υπόλοιποι 800 σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Επίσης, στόχος τη νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Το υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές στις μεταθέσεις των στρατιωτικών με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους, σχετικά με τα μόρια που παίρνουν όταν υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις