Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη ρωτούν τον υπουργό για τις περιοχές NATURA 2000

Κανένα σχόλιο

Τις καθυστερήσεις της νέας πολιτικής ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας στη διαδικασία ολοκλήρωσης των ενεργειών που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των φορέων διαχείρισης περιοχών του δικτύου NATURA 2000, φέρνουν στη Βουλή 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Με την ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για το πότε προβλέπεται να επανυπογραφούν και να δημοσιευτούν σε Φ.Ε.Κ. οι κανονισμοί λειτουργίας των φορέων, πότε θα ολοκληρωθεί η έγκριση των προϋπολογισμών τους για να μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς και αν τηρηθεί η δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης για πρόσληψη 400 ατόμων, σε θέσεις αορίστου χρόνου. Ζητούν επίσης να ενημερωθούν για το εάν και πότε θα γίνει η επικαιροποίηση των μελών των Δ.Σ. με τους νέους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και εάν σκοπεύει να επανατροποποιήσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο είχε την αποδοχή της πλειοψηφίας των εμπλεκομένων, επιστημόνων και ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Ν. 4519/2018 ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της φύσης, με την ένταξη σε αυτό 36 φορέων όλων των προστατευόμενων περιοχών της χώρας μετά από ευρεία διαβούλευση. Ο Νόμος 4519/2018 αποτέλεσε τη συνέχεια μιας ευρείας μεταρρύθμισης στην οποία περιλήφθηκαν δράσεις αντιμετώπισης αδυναμιών του παρελθόντος, παραβιάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αποφάσεων του ΣτΕ, κλπ. Με τον ίδιο νόμο εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΦΔΠΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ προβλέφθηκαν θέσεις αορίστου χρόνου για τη στελέχωσή τους, εξασφαλίζοντας με μεταβατικές διατάξεις την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας, υποστηρίζοντας έτσι και τους εργαζόμενους στους φορείς με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις