Βράβευση Δήμου Πλατανιά ως «Πόλη 12 Αστέρων» για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Κανένα σχόλιο

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», απένειμε – για πρώτη φορά – στο Δήμο Πλατανιά το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ) 2016, οι οποίες είχαν ως κεντρικό θέμα «Ζώντας μαζί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες: σεβασμός, διάλογος και αλληλεπίδραση». Το εν λόγω βραβείο έλαβαν – εκτός από τον Πλατανιά– και άλλες 26 τοπικές και περιφερειακές αρχές απ’ όλη την Ευρώπη σε σύνολο 83 συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από 23 χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Gudrun Mosler-Törnström, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς το Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη, με την οποία του εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για τη συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά στην ΕΕΤΔ και τις εξαιρετικές – όπως τις χαρακτηρίζει – δράσεις που οργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο αυτής κατά το προηγούμενο έτος, οι οποίες και συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση των θεσμών τοπικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην εν λόγω διάκριση ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαλανδράκης, επισημαίνει ότι «η διάκριση αυτή που λαμβάνει ο Δήμος Πλατανιά – για πρώτη χρονιά – από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση των συστηματικών προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια για εξωστρεφή δράση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» ενώ προσθέτει ότι «η υλοποίηση της ΕΕΤΔ στο Δήμο μας, συνέβαλλε τα μέγιστα στην ενίσχυση της γνώσης της τοπικής δημοκρατίας και την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο ενώ έδωσε και τη δυνατότητα σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού να ενημερωθούν και να εμπλακούν για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες».

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά και συντονιστής των δράσεων της ΕΕΤΔ, Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά σε αυτήν την πανευρωπαϊκή δράση, ήταν πολυθεματική και πολυδιάστατη, με βιωματικές δράσεις και δραστηριότητες που προήγαγαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι αλλά ταυτόχρονα έθεσαν στο επίκεντρο μια σειρά από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως της προστασίας και σεβασμού της προσωπικότητας και της διαφορετικότητας, των ατομικών δικαιωμάτων και της προώθησης της απασχόλησης, εστιάζοντας σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι μαθητές και οι νέοι».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today