Βρυξέλλες: Η Ελλάδα καθυστερεί την εφαρμογή των προαπαιτούμενων

Κανένα σχόλιο

Στο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) στη βάση της αξιολόγησης από τους θεσμούς για την εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (11/02), η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο έκανε σαφές ότι η χώρα υπολείπεται σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των προαπαιτούμενων, «όλοι το γνωρίζουν αυτό».

Οι 16 συμφωνημένες δράσεις, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης, δεν έχουν ολοκληρωθεί και συνδέονται με την εκταμίευση σχεδόν 750 εκατ. ευρώ από κέρδη επί ομολόγων. Η απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί τελικά μετά την επόμενη έκθεση των θεσμών για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στις 27 Φεβρουαρίου και συγκεκριμμένα στο Eurogroup του Μαρτίου.

"Sponsored links"

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον ίδιο, η ατζέντα του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι «μικρή» και ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς θα είναι ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους» καθώς το συγκεριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά.

economy365.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις