Β. Διγαλάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ πουλήθηκε ολόκληρη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ, ενώ για την ενοικίαση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι το Πολυτεχνείο θα γίνει επένδυση 26,9 εκ. ευρώ

Κανένα σχόλιο

Ο τέως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το να καμώνεται ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης ότι δεν κατανοεί τι ακριβώς αναφέρουν τα έγγραφα που διαβάζει αναφορικά με τα κτήρια, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον λόφο Καστέλι, δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση.

Εκτός αν πραγματικά πιστεύει ότι ένα έγγραφο του 1979, που προέβλεπε την εκμίσθωση των κτηρίων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, για συγκεκριμένες χρήσεις, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι επτά χρόνια αργότερα (1986), το Ίδρυμα απέκτησε την πλήρη κυριότητα των κτηρίων, χωρίς προϋποθέσεις και δεσμεύσεις όσον αφορά τη χρήση τους!

"Sponsored links"

Ό,τι και αν πιστεύει, πάντως, το να μιλά για realestate ο κ. Πολάκης και το κόμμα του, που, ως κυβέρνηση, παραχώρησαν για “αξιοποίηση”, εν κρυπτώ, χιλιάδες ακίνητα – “φιλέτα” (δεκάδες από αυτά στα Χανιά) στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, είναι και υποκριτικό, αλλά και τραγελαφικό.

Ειδικά, μάλιστα, όταν μεταξύ αυτών των ακινήτων συμπεριλαμβανόταν ακόμη και το… Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, την περίοδο που ο κ. Πολάκης ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας!

Άλλος, επομένως, θα πρέπει να ντρέπεται.

Επαναλαμβάνω, γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψω καμία διαστρέβλωση της πραγματικότητας για μικροπολιτικούς λόγους: Οι διαδικασίες για την αξιοποίηση (εκμίσθωση, όχι πώληση) των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, στην Παλιά Πόλη των Χανίων, έγιναν με πλήρη διαφάνεια και σειρά αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Ιδρύματος.

Τα οφέλη, τα οποία επίσης καμώνεται ότι αγνοεί ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για “γελοίο ποσό”, είναι σημαντικά.

Μεταξύ αυτών:

  • 18 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση των τριών ιστορικών κτηρίων. Στις εργασίες συμπεριλαμβάνεται και η αναστηλωτική διάσωση του κτηρίου της Μεραρχίας Κρητών, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εδώ και χρόνια.
  • Με βάση τη σύμβαση, η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να γνωστοποιήσει στην Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης την οριστική μελέτη των εργασιών που θα υλοποιηθούν στα κτήρια, εγκεκριμένη απ’ όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ήτοι Διεύθυνση Δόμησης, Αρχαιολογία κ.ά., ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα ελέγχει την υλοποίηση των εργασιών.
  • 8,9 εκατομμύρια ευρώ (356.000 ευρώ ετησίως) για την 25ετή μίσθωσή τους.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στον λόφο Καστέλι για όλους τους πολίτες, βάσει όρου που έχει συμπεριληφθεί στη σύμβαση.

Για να κατανοήσει καλύτερα ο κ. Πολάκης το ύψος της επένδυσης στον λόφο Καστέλι (26,9 εκατομμύρια ευρώ συνολικά), του θυμίζω ότι το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πωλήθηκε (δεν εκμισθώθηκε) και μεταβιβάστηκε το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ιταλική εταιρεία έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή έναντι ενός πραγματικά “γελοίου ποσού”».

Βασίλης Διγαλάκης

Τέως Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

"Sponsored links"

Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις