Γεμάτη η αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του Σταύρου Αρναουτάκη: «Στο ραντεβού της Κρήτης με το μέλλον τα Χανιά είναι πρωτοπόρα»

Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη συμμετοχή δόθηκε πριν λίγο την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας» έστειλε μήνυμα για «άνετη επικράτηση» στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκλεισε την ομιλία του με την φράση που ξεκίνησε: «Τα Χανιά είναι ο Φάρος της Κρήτης, ο Φάρος μας.»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μία αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο τονίζοντας πως ο «Εθνάρχης έδωσε φτερά στην Κρήτη και στη χώρα. Έδωσε υπόσταση στη φράση του Καζαντζάκη «είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι Κρητικός», και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα τα Χανιά έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια.

"Sponsored links"

«Η ανάπτυξη του νομού σας είναι έργο δικό σας. Με συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοποιείτε τα πλεονεκτήματα του τόπου σας. Με σωστή μέθοδο έχετε κάνει τα Χανιά ελκυστικό προορισμό. Στο ραντεβού της Κρήτης με το μέλλον τα Χανιά είναι πρωτοπόρα. Το αποδεικνύει η προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος σε έργα υποδομής.

Το αποδεικνύει η επιμονή σας να κλείσουν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία. Το επιβεβαιώνουν οι αξιόλογες επιδόσεις σας στον αγροτικό τομέα, στην τουριστική ανάπτυξη, στις επιστήμες και στην έρευνα, στα γράμματα και στις τέχνες, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Σ’ αυτό τον καινούργιο κόσμο της νέας εποχής τα Χανιά είναι μπροστά,  συμμετέχουν και κερδίζουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας πενταετίας τονίζοντας πως για τον ίδιο αλλά και για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του ο συγκρητισμός ήταν ο κεντρικός άξονας σε κάθε δράση, σε κάθε απόφαση «μακριά από τοπικισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Κρήτης».

«Αναλαμβάνοντας την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας, προέταξα, μαζί με τους συνεργάτες μου, την ανάγκη να  καταστήσουμε τον θεσμό μια ισχυρή πολιτική και αναπτυξιακή υποδομή. Δεν παγιδευτήκαμε σε μάχες χαρακωμάτων. Ούτε ακολουθήσαμε άγονες αντιπαραθέσεις. Δουλεύοντας ακατάπαυστα, προσπαθήσαμε να διευρύνουμε τα όρια μας, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης. Το αποτύπωμα του έργου μας είναι ισχυρό και διακριτό παντού.»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας» αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, ένα πρόγραμμα που όπως είπε «έχει καταρτιστεί μέσα από μία μακρά διαβούλευση με όλους τους φορείς τους νησιού, τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα επιμελητήρια, τους δήμους, τους τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς, τους εκπροσώπους των αγροτών. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται: στην κοινωνική και πολιτική συνεργασία με επίκεντρο τον άνθρωπο. Την οικονομική ανάπτυξη στηριζόμενη στους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού τον αγροτικό τομέα τον τουρισμό τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Την εξωστρέφεια της Κρήτης. Την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και κυρίως της κλιματικής αλλαγής και τέλος την κατάρτιση ενός περιφερειακού σχεδίου παραγωγικής και οικονομικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του νησιού».

"Sponsored links"

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκλεισε την ομιλία του καλώντας όλους τους κρητικούς να συμπαραταχθούν με το συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» και να του δώσουν τη δύναμη για να κάνουν πράξη το σχέδιο για την Κρήτη του 2030.

«Στα Χανιά χτυπάει η καρδιά της Κρήτης. Γιατί τα Χανιά είναι η κόκκινη κλωστή που ενώνει:  την ιστορία μας με το παρόν και το μέλλον μας, τις μνήμες μας με τις προσδοκίες μας, τις αγωνίες με τους πόθους μας.

Τα Χανιά είναι ο φάρος μας.

Η προσφορά τους στην ιστορία και στην αναγέννηση της Κρήτης μάς δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά. Η Κρήτη ποτέ δεν παλινδρόμησε στο παρελθόν. Οι Κρητικοί έδιναν και δίνουν μάχες για το παρόν και το μέλλον. Η φλόγα της αλλαγής ήταν αυτή που πάντα τους καθοδηγούσε και τους ενέπνεε. Η ζωή τους, η ζωή όλων μας είναι ο τόπος μας, ο κόσμος μας. Είναι η ζωή της Κρήτης.» κατέληξε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις